Acasă Actualitate Măsurile antiviolență care vor fi aplicate în școlile și liceele din Timiș

Măsurile antiviolență care vor fi aplicate în școlile și liceele din Timiș

284
DISTRIBUIȚI

Comisia Județeană Antiviolență s-a întrunit, miercuri la ora 13.00, pentru a analiza situația în școli și a propune măsuri eficiente pentru a se evita pe viitor violența în unitățile de învățământ din Timiș

Prof. Marin Popescu, inspectorul școlar general, a explicat că de aici încolo intervențiile în școli și licee vor fi pe mai multe paliere. Prin urmare, el le-a propus directorilor de școli și licee și profesorilor să iasă în pauze alături de elevi și să fie atenți la comportamentele copiilor. Nu obligatoriu să monitorizeze elevii, ci să fie atenți la ce  fac copiii pentru a putea fi gestionate eventualele cazuri de violență fizică între elevi, care dacă au loc aduc o imaginea extrem de proastă comunității școlare și societății în general. De asemenea, va fi monitorizată activitatea consilierului din școli: ce anume a realizat pe zile și pe ore, pentru a fi evitate manifestările violente.

Diriginții vor primi vizite ale partenerilor instituționali la întâlnirile cu elevii în activitățile de informare. Copiilor li se va explica ce înseamnă violență sau care sunt efectele violenței în perspectiva legislativă? ”Trebuie să fim foarte atenți pentru ca până la sfârșitul acestui an să nu mai aibă loc vreun eveniment violent în școli”, a atras atenția prof. Marin Popescu, miercuri 9 iunie 2021, cu două săptămâni înainte de finalul de an școlar.

Ultima raportare din 2020, pe semestrul unu, arată o diminuare a faptelor de violență în școlile din Timiș și pentru că foarte puțini copii au fost la școală în această perioadă de pandemie. Prin urmare s-au înregistrat numai șase cazuri, dar în 2019 semestrul unu au fost 186, iar din 2014 de când se face statistica au fost 356 cazuri.

Numărul arată o scădere a cazurilor, dar asta nu fiindcă s-au aplicat planuri de acțiune în acest sens împotriva violenței în școli, ci din cauză că la nivelul unităților de învățământ au fost montate camere de filmat. E un element care a dus la diminuarea faptelor de violență între elevi.

Joi prof. Marin Popescu va solicita o raportare a situației din unitățile de învățământ, deși va fi una parțială, pentru a se ști exact care e situația la această dată, fiindcă statistica finală va fi făcută la sfârșitul lunii iunie. ”Nu cred că ajungeam aici să avem acest caz de violență în școală, dacă acel consilier își făcea treaba la nivelul unității de învățământ. Trebuie să recunoaștem că sunt și colegi consilieri care muncesc și nu se întâmplă asemenea evenimente în școlile lor”, a mai spus prof. Popescu.

 

Comentarii

comentarii