Acasă Actualitate Măsurile luate de Spitalul Municipal Timișoara în lupta cu temutul COVID19

Măsurile luate de Spitalul Municipal Timișoara în lupta cu temutul COVID19

2817
DISTRIBUIȚI

În lupta cu temutul coronavirus SARS-COV2 (COVID19), Spitalul Clinic Municipal Timișoara a instalat în cadrul UPU un cort primit de la ISU Timiș pentru pretriajul pacienților.

De asemenea s-a identificat un spațiu pentru izolare cu 3 paturi, cu sala de așteptare separată. La nivelul fiecărei camere de gardă s-au realizat circuite separate cu pretriaj – a explicat dr. Maria- Olimpia Oprea, manager Spital Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Iată care sunt celelalte măsuri în lupta anti-COVID19:

Înființarea Comisiei de management al cazurilor de infecție cu COVID 19 în cadrul SCMUT, cu următoarea componenta: manager, director medical, director îngrijiri, medic șef secție medicină internă, șef serviciu SPIAAM, șef serviciu RUNOS, medic specialitate boli infecțioase, medic șef secție AȚI I și AȚI ÎI, medic șef UPU.

Sistarea acordării concediilor de odihnă personalului medical angajat al SCMUT pentru lunile martie-aprilie 2020.

Sistarea efectuării intervențiilor chirurgicale programate cu excepția operațiilor de cezariană și oncologic.

Completarea unei declarații pe proprie răspundere a pacienților care se adresează în UPU, camere de gardă, ambulatorii, privind declararea călătoriei în străinătate sau contact cu o persoană infectată cu COVID 19.

Restrângerea activității cu publicul, respectiv transmiterea documentelor prin fax, sau mail, precum și suspendarea audiențelor.

Realizarea unor circuite separate pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale de urgență la pacienți infectați cu COVID 19.

Eliberarea electronică a rezultatului examenului histopatologic ,

Transmiterea la punctele de intrare în spital, de către medicii șefi de secție care internează cazuri oncologice, a listei cu pacienții oncologici programați pentru intervenție.

Comunicarea zilnică a rezultatului triajului personalului medical.

În cadrul secțiilor de obstetrică -ginecologie și neonatologie str. Odobescu nr. 3 s-a realizat circuit separat, în clădirea din curtea ginecologiei, pentru izolarea și asistență la naștere, inclusiv a operațiilor cezariene, a gravidelor cu infecție COVID 19.

Se iau toate măsurile necesare pentru evitarea contaminării pacienților și a personalului medical.

SCMUT poate acorda sprijin și Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ Timișoara pentru preluarea patologiei infecțioase non COVID 19.

În Secția Clinică ATI I din str. Ghe Dima nr. 5 spitalul poate pune la dispoziție 3 paturi TI cu ventilatoare în care putem prelua pacienții non TBC.

În Secția clinică de dermatovenerologie din str. Daliei nr. 17 se pot prelua în prima etapă 26 de pacienți cu patologie infecțioasă digestivă. La nevoie, se pot disponibiliza încă 24 de paturi, iar pacienții secției de dermatovenerologie vor fi internați în compartimentului geriatrie din str. Rozalia nr. 3 în care există 7 paturi, dar se poate extinde la 12 paturi.

Comentarii

comentarii