Acasă Actualitate Matei Suciu: ”Nikolaus la cheremul lui Nicolae”

Matei Suciu: ”Nikolaus la cheremul lui Nicolae”

601
DISTRIBUIȚI

Intervenția elevilor Liceului Nikolaus Lenau în ședința Consiliului Local Timișoara stârnește animozități politice. Decența și claritatea cu care reprezentanții elevilor și-au anunțat disperarea față de condițiile infernale în care trebuie să învețe după începerea lucrărilor la fațada clădirii liceului, s-au lovit de atitudinea ironică a primarul Nicolae Robu.

Tot mai mulți lideri politici locali iau atitudine în sprijinul elevilor.

”Că-l avem pe cel mai tare din parcare dirijor de urbe din toată țara știam demult, cu tot chinul său de a se…estompa în spatele unora și altora, numiți generic și matematic cerc de interese. Dacă pentru o scurtă perioadă debitul vocal i-a fost amuțit de către cei asmuțiți asupra sa – pe motiv de case date la ceas de seară – odată cu renașterea liberalismului planetar, pardon național, Nicolae Robu a prins din nou aripi, incredibil, chiar și fără energizante. Atotiubitor de sine, primarul nostru n-a mai ținut cont că în fața lui se află niște elevi care-i prezintă probleme cu adevărat dureroase și importante din școala lor, astfel că a decis că cea mai logică formulă de-a te adresa unor copii este… ironia politică.

Elevii Liceului Nikolaus Lenau nu pot, efectiv, învăța de bocăneli infernale, rașchetat fațade și praf amenințător, de dis de dimineață și până la finalizarea orelor. O știu toți părinții acestor copii, o știu vecinii școlii, o știe și aude întreaga zonă centrală, zi de zi.

Delegația elevilor a venit să stea față-n față cu edilul orașului (odată) de cinci stele, să-i prezinte onest situația critică și să-i ceară ajutorul, cât se poate de elegant și deschis, în plenul Consiliului Local. Copiii au cerut, firesc de altfel, ca bocănelile infernale să fie translatate după finalizarea orelor.

Ce variantă de dialog a adoptat Nicolae Robu? Ironia la adresa lor. Orbit de-atâta politică, după modelul idolului său național și liberal, s-a gândit că un plen e tribuna perfectă de a te da mare în fața unor copii. Că doar așa procedează vătafii, e modelul patentat de vreo două luni.

“Noi trebuie să dovedim că ne respectăm copiii și că le purtăm de grijă, a-i respecta presupune și a nu-i folosi în diverse scopuri unde nu e locul lor.”, a fost rezolvarea situației Liceului Nikolaus Lenau, în varianta Nicolae Robu. Altfel, praful inhalat rămâne tot în plămânii lor, orele deranjate tot în clasele lor, căci așa grăit-a edilul din Soarelui. Ce părere aveți? Îl mai vreți?…”, spune deputatul PSD Matei Suciu.

Comentarii

comentarii