Acasă Actualitate Maternitatea Odobescu din Timișoara se prăbușește peste mame şi bebeluşi. Primăria a...

Maternitatea Odobescu din Timișoara se prăbușește peste mame şi bebeluşi. Primăria a închis pe ascuns mai multe saloane

DISTRIBUIȚI

Maternitatea Odobescu, cea mai mare maternitate din Timişoara, riscă să se prăbuşească peste mame şi bebeluşi. Deja mai multe bucăţi din tavanul saloanelor în care erau internate gravide şi proaspete mame s-ar fi prăbuşit în ultimele săptămâni. Maternitatea, veche de peste 100 de ani, nu a trecut până acum decât prin renovări minore, aşa că structura de rezistenţă a început să cedeze, scrie observatornews.ro.

Aripa maternității Odobescu, acolo unde au fost identificate aceste probleme încă de la sfârșitul săptămânii trecute, a început să se închidă și se vor mai închide câteva saloane și zilele următoare. Tavanul clădirii s-a prăbușit în cabinetul unde se făceau consultații pentru copiii născuți prematuri și care aveau probleme cu ochii. Veneau

Acum, tavanul respectiv este susținut de stâlpi metalici, ca să nu continue această prăbușire. La etajul de deasupra podeaua s-a lăsat periculos de mult, iar în grupurile sanitare s-au format crăpături imense.

Primăria Timișoara a închis, pe ascuns, șase saloane, din care trei cu grupuri sanitare, oficiul alimentar, camera asistentelor și alte grupuri sanitare de la etajul 1 al unității sanitare. Centrul de boli rare oculare este singurul acreditat la nivel European. Reprezentanții unității sanitare spun că vor încerca să relocheze pacientele, cât și cadrele medicale.

Clădirile în care funcționează maternitatea Odobescu sunt foarte vechi și nu au fost făcute până acum lucrări capitale la structura de rezistență, ci doar lucruri mărunte care țin de estetică.

Comentarii

comentarii