Acasă Sport Meci mare de rugby, sâmbătă: SCM USAMVB Timișoara – Dinamo București

Meci mare de rugby, sâmbătă: SCM USAMVB Timișoara – Dinamo București

DISTRIBUIȚI

Startul în faza play-off a Ligii Naționale de Rugby (LNR) aduce două meciuri pe teren propriu pentru echipa noastră, împotriva celor două formații din București. Primul dintre ele, cel cu Dinamo, va avea loc sâmbătă, 13 august, de la ora 11,00, la arena Gheorghe Rășcanu.

Ambele echipe sunt neînvinse în meciurile oficiale din 2022 și au cifre similare în cele șase partide din prima fază a LNR:

SCM USAMVB: 492 puncte marcate, 75 eseuri (57 transformate), o lovitură de pedeapsă, un cartonaș galben, 30 puncte în clasament (locul I, Grupa A)

Dinamo: 496 puncte marcate, 74 eseuri (54 transformate), 5 lovituri de pedeapsă, un dropgol, cinci cartonașe galbene, 27 puncte în clasament (locul II, Grupa B)

Ambele formații propun nume care au evoluat și în cealaltă tabără: Dinamo vine la Timișoara cu Sosene Anesi ca antrenor și cu fundașul Marius Simionescu în lot, în vreme ce echipa noastră l-a transferat recent pe sud-africanul Marco Fuhri, venit de la echipa roș-albă.

„Pe Marco l-am putut vedea în meciul test cu Steaua. Este un rugbist foarte bine legat, în formă. Mai are nevoie doar de o adaptare la echipă, din punct de vedere tactic, dar eu cred că va fi un jucător de bază pentru noi”, spune Dănuț Borzaș, manager SCM USAMVB Timișoara

Oponentele de la finalul acestei săptămâni s-au întâlnit de trei ori, în 2021. Dinamo s-a impus acasă, într-un meci cu multe reușite de ambele părți (31-28), apoi a câștigat la Timișoara și în finala mică a campionatului, dar „Leii” sunt pregătiți pentru revanșă.

Echipa timișoreană va fi lipsită de Vlad Neculau, suspendat în urma cartonașului roșu primit la echipa națională, în partida cu Italia. În play-off, nu se ține cont de punctele obținute în prima fază a întrecerii, toate echipele plecând de la zero.

Intrarea este liberă la meciul de sâmbătă, 13 august, ora 11,00. Jocul nu este televizat.

 

Comentarii

comentarii