Acasă Actualitate Medalie de argint pentru un elev din Timiș la Olimpiada Balcanică de...

Medalie de argint pentru un elev din Timiș la Olimpiada Balcanică de Matematică

DISTRIBUIȚI

Sergiu Novac, elev al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, s-a întors de la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată la Belgrad, cu medalia de argint. Medalia  pe care Sergiu a obţinut-o la această prestigioasă competiţie a contribuit la situarea echipei României pe primul loc în clasamentul neoficial pe medalii, dintre toate cele 17 naţiuni participante.

Succesul lui Sergiu nu este întâmplător şi nici neaşteptat. El încununează ani de muncă, de pregătire temeinică, atât individuală cât şi în cadrul centrelor de excelenţă locale, judeţene sau naţionale, participări la concursuri de matematică, fizică şi informatică, parcurgerea unei programe specifice competiţiilor naţionale şi internaţionale şi multe ore petrecute zilnic în compania „reginei ştiinţelor”. Performanţele sale au devenit tot mai înalte, pe măsură ce concursurile la care participă au o anvergură tot mai largă. Toate acestea nu i-au afectat însă caracterul, Sergiu rămânând acelaşi tânăr modest, prietenos, colegial, cu un fin simţ al umorului şi o atitudine pozitivă în orice situaţie.

Șase medalii au cucerit elevii din lotul olimpic al României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori de la Belgrad.

Medalii de argint la această competiție au cucerit Sergiu Novac, de la Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj și Ioan-Andrei Nicolae, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) a obținut medalia de aur. Aur cu câștigat și Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța), Mihnea Gabriel Doica și Leon-Roland Bălan-Tribus (ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) și conf. univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara), alături de Marius Perianu (profesor la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina).

Comentarii

comentarii