Acasă Actualitate Medic primar pneumolog: ”Nerespectarea tratamentului poate ucide mai mult decât boala pentru...

Medic primar pneumolog: ”Nerespectarea tratamentului poate ucide mai mult decât boala pentru care se administrează terapia”

DISTRIBUIȚI

medicamenteSpecialiştii Spitalului ”Victor Babeş” Timişoara avertizează, marţi, că nerespectarea tratamentului poate ucide mai mult decât boala pentru care se administrează terapia, deoarece alterează rezultatele medicaţiei prescrise. În SUA, de exemplu, precizează specialiştii, neurmarea tratamentului este considerată a patra cauză a deceselor. 

”Ştiaţi că nonaderenţa (nerespectarea /”neurmarea” întocmai a tratamentului) poate ucide mai mult decât boala pentru care se administrează terapia?”, a transmis, marţi, prof dr. univ Voicu Tudorache- medic primar pneumolog în cadrul Spitalului ”Victor Babeş” Timişoara.

Potrivit acestuia, nerespectarea tratamentului este un lucru extrem de grav, deoarece alterează rezultatele medicatiei prescrise.

”De exemplu, în USA reprezintă a 4 cauză de deces (fiind clasată imediat după bolile cardiovasculare şi cancere). Cauzele nonaderenţei sunt multiple, depinzând de gradul de disciplină, de educaţia bolnavului, de relaţia lui cu medicul, de complexitatea schemelor de tratament, de „perturbarea” adusă de reţele sociale ce abordează bolile ”în general” şi superficial, de ”consultarea” de către bolnav a persoanelor neavizate, care se pricep la toate”, a mai transmis medicul.

Comentarii

comentarii