Acasă Actualitate Medic urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Medic urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

1450
DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a anunțat că un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Arad este urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Deși știa că a fost diagnosticat pozitiv cu virusul COVID 19, medicul s-a prezentat la serviciu unde a interacționat cu colegii și cu pacienții.

” În data de 05.06.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 din Codul penal.

În cuprinsul actului de sesizare întocmit întocmit în cauză s-a reţinut că la data de 25.03.2020 un medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad, deşi a cunoscut că este diagnosticat pozitiv cu virusul COVID 19, s-a prezentat la locul de muncă, unde a interacţionat cu colegii şi cu pacienţii, făcând posibilă transmiterea în acest mod a virusului şi altor persoane.

În  cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 din Codul penal, precum şi continuarea urmăririi penale faţă de suspect.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se precizează în comunicatul Tribunalului Arad.

Comentarii

comentarii