Acasă Sănătate Medicii de familie din Timiș cer acţiuni concrete care să reclădească încrederea...

Medicii de familie din Timiș cer acţiuni concrete care să reclădească încrederea populaţiei în sistemul medical

537
DISTRIBUIȚI

CLAUDIA IFTODESocietatea Timiș a Medicilor de Familie (STMF)  a atras atenția, cu prilejul Zilei Internaționale a Medicilor de Familie, marcată vineri 19 mai, că doctorii se confruntă cu 7 probleme care necesită rezolvare urgentă.
1.Limitarea la maximum a încărcăturii birocratice şi întoarcerea medicului către pacient. 2.Eliminarea riscului de imputări prin modificări de legislaţie şi prin avertismente generate de PIAS 3.Stabilirea măsurilor care să impună cu necesitate finalizarea actului medical, de către orice furnizor din sistemul medical public. 4.Crearea unui echilibru al finanţării sistemului public de sănătate, prin realizarea unei finanţări echilibrate şi nediscriminatorii, care să încurajeze asistenţă medicală primară, cea care rezolva majoritatea nevoilor medicale uzuale ale populaţiei. 5.Facilităţi fiscale pentru medici şi pensii speciale pentru medici. Aşa cum a fost prevăzut şi cum s-a afirmat în programul de guvernare, SNMF şi FNPMF solicită 0% impozit pentru toţi medicii din România, indiferent dacă sunt angajaţi bugetari sau dacă lucrează că profesii liberale. În plus, se solicită posibilitatea acordării unor credite avantajoase de tipul “primul praxis” sau “dotarea cabinetului”. 6.Încurajarea tinerilor pentru a se specializa în medicină familiei şi motivarea acestora pentru a practică şi în mediul rural. 7.Acţiuni concrete care să reclădească încrederea populaţiei în sistemul medical, în medici şi, bineînţeles, în medicii de familie.
În acest context, dr. Claudia Iftode, președintele STMF, spune că este imperios necesar ca şi medicii de familie să se adapteze rapid la “o lume în mişcare, o lume-n transformare”. “Vă rugăm mult să va înscrieţi pe e-mail la cursul de “Boli rare” din cadrul proiectului nostru frumos şi util  intitulat de noi “EMC-Brand Timiş”, organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie “V. Babeş” Timişoara, Catedră de Genetică, condusă de prof. univ. dr. Puiu Maria. Am convenit, împreună cu d-na profesor ca acest curs să fie gratuit, să fie la UMF –  sâmbătă 24 iunie, dimineaţă, timp de 2-3 ore, să învăţăm să diagnosticăm şi să monitorizăm aceste boli şi să vedem un centru de genetică unic în România, cu dotări de milioane de euro, numit “Genom”. Excepţional, european în Timişoara!”, îi îndeamnă pe medicii de familie din Timiș dr. Iftode.

Comentarii

comentarii