Acasă Sănătate Medicii de la Clinica de Chirurgie Cardiacă Timișoara vor mai multe fonduri...

Medicii de la Clinica de Chirurgie Cardiacă Timișoara vor mai multe fonduri pentru implantarea valvelor TAVI

2165
DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vineri 22 iunie, a avut loc, la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, cea de a două procedură de implantarea a unei valve cardiace aortice percutan (TAVI), la un pacient în vârstă de 80 de ani, diagnosticat cu stenoză valvulară aortică severă, anevrism de aortă abdominală infrarenal, operat de adenom de prostată și tumoră cutanată.

Intervenția fost efectuată cu succes de către aceiași echipa complexă de chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi interventioniști, echocardiografiști și personal medical special: prof. dr. Markus Linz (Germania, proctor oficial din partea firmei Edwards), prof. dr. Marian Gașpar, chirurg cardiovascular, conf. dr. Cristian Mornos, dr. Adi Volcescu,  dr. Daniel Nica, dr. Mădălin Munteanu, dr. Ani Mornos, asistentă șefă Livia Gheta și asitentă șefă Gabi Mitrescu.

“Pentru anul 2018 am primit fonduri  doar pentru 4 proceduri, (deja două au fost făcute), lista de așteptare a pacienților fiind deschisă, având tot mai multe solicitări.  Dorim  ca această alternativă modernă și mai ușoară, la cazurile dificile, să fie susținută și suplimentată de către conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare,  manager, șef de lucrări Dr. Constantin  Luca, Ministerul Sănătății”, este mesajul prof. univ. dr. Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

 

Comentarii

comentarii