Acasă Actualitate Medicii din Timişoara învaţă pacienţii vindecați de COVID-19 să respire din nou

Medicii din Timişoara învaţă pacienţii vindecați de COVID-19 să respire din nou

DISTRIBUIȚI

Medicii din Timişoara îşi învaţă pacienţii să respire din nou. Sechelele lăsate de coronavirus îi afectează pe mulţi dintre cei care au fost declaraţi deja vindecaţi.

Peste 500 de pacienţi ar putea beneficia de programul iniţiat de medicii de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Teama de reinfectare îi face să nu vină la spital. Riscurile sunt enorme. În 2-3 ani ar putea ajunge dependenţi de oxigen.

Cristinel Oprea este ambulanţier de 32 de ani. În timpul muncii s-ar fi infectat cu noul coronavirus. După trei săptămâni în spital, a reuşit să învingă virusul, dar a rămas cu traume, atât emoţionale, cât şi fizice. Acum este unul dintre beneficiarii programului de recuperare realizat în premieră de medicii timişoreni.

Camelia Pescaru – medic specialist pneumolog: ”Programul de reabilitare pulmonară durează în medie aproximativ 2 săptămâni, 14 zile, el e structurat în două etape, aproximativ două ore pe zi, cu pauze între”.

Medicii spun că, în urma infectării cu virusul SARS-Cov 2, pot să apară modificări în evoluţia bolilor cronice de plămâni şi cardiace. Tocmai aceste modificări sunt acum analizate şi monitorizate în noul program. Toţi au fost chemaţi să intre în programul de recuperare. Însă teama că vor lua boala din nou îi face pe oameni să refuze.

Virgil Musta, medic: ”Încă este teama de spital, inca societatea este foarte bulversata de aceasta infecție. Fac apel medicilor de familie sa le recomande sa se intoarca ca sa fie montiroizati”.

Programul este realizat în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii