Acasă Actualitate Medicii din Timișoara susțin că s-a ajuns în această situație disperată, fiindcă...

Medicii din Timișoara susțin că s-a ajuns în această situație disperată, fiindcă politicul a luat decizii medicale

423
DISTRIBUIȚI

Medicii din Timișoara sunt de părere că sistemul medical a ajuns în această situația disperată, de fapt chiar în colaps, fiindcă politicul a luat decizii medicale, în ceea ce privește pandemia de SARS-COV2 (COVID19). Pe scurt, criza sanitară a fost politizată!

În Portugalia, prima condiția a coordonatorului campaniei de vaccinare a fost chiar asta: politicul să nu se bage!

O dovadă în plus este și faptul că pandemia a fost aproape învinsă în Portugalia, unde peste 90% din cetățeni s-au vaccinat. Acum, oamenii circulă liber, pot organiza evenimente de orice fel cu mulți participanți. Au fost deschise și barurile de noapte. Chiar în Ungaria unde nivelul de vaccinare este foarte ridicat oamenii pot participă la evenimente în număr mare.

Prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, susține că pentru a conștientiza populația și autoritățile ar trebui reprezentate imaginile terifiante din valul I din Italia, când mureau câte 800 -1.000 de infectați cu COVID zilnic și erau zeci de mii de bolnavi de coronavirus.

”Nu mai avem paturi libere. Este iadul în spitale, din cauza coronavirusului, așa cum a spus și medicul Dorel Săndesc. Cred că ar impacta mult dacă ar mai fi prezentate imaginile din valul 1 din Italia, pentru a se compara cu ce este la noi acuma. Pur și simplu am impresia că totul este în zadar. Luptăm cu morile de vânt. Politicul a luat decizii medicale, de aceea ne aflăm în această situația disperată. Sistemul medical și medicii au ajuns la limită. Suntem epuizați, iar numărul pacienților infectați crește de la zi la zi. Sunt tot mai mulți. Avem nevoie de ajutor până nu este prea târziu, iar una dintre soluții este vaccinarea populației măcar acum, în al doisprezecelea ceas!”, este mesajul prof. dr. Cristian Oancea.

Comentarii

comentarii