Acasă Actualitate Medicii și preoții – împreună pentru viață, în Caraș Severin. Campanie umanitară...

Medicii și preoții – împreună pentru viață, în Caraș Severin. Campanie umanitară de donare de sânge în Băile Herculane

856
DISTRIBUIȚI

Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița Caraș Severin și Episcopia Caransebeșului organizează, în orașul-stațiune Băile Herculane, vineri, 17 ianuarie, o campanie umanitară de donare de sânge, între orele 9.00 și 13.00, în incinta Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din orașul de pe Valea Cernei.

„Așteptăm în număr mare credincioși din Băile Herculane și nu numai, ca prin această campanie să întindem și noi o mână de ajutor persoanelor cu nevoi, în modul acesta dovedind că biserica poartă de grijă și se implică și în bunul mers al sănătății trupești, nu doar al sănătății sufletești. Sperăm ca prin prezența noastră la această acțiune să conștientizăm și pe alții de criza actuală de sânge cu care se confruntă țara noastră”, a precizat părintele Iosif Frenț – protopop de Băile Herculane.

Campania de donare de sânge se desfășoară în urma parteneriatului încheiat între Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița și Episcopia Caransebeșului, care de câțiva ani organizează un program adecvat pentru ca preoții împreună cu credincioșii să poată dona sânge.

Pentru a putea dona sânge, persoanele trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, să nu aibă afecțiuni cronice și intervenții chirurgicale -a explicat Claudiu Românu.

Acțiunea are loc cu binecuvântarea PS Lucian, episcopul Caransebeșului, și prin purtarea de grijă a părintelui protopop Iosif Frenț.

Comentarii

comentarii