Acasă Actualitate Medicul de familie din Arad nu a fost admis la concursul pentru...

Medicul de familie din Arad nu a fost admis la concursul pentru postul de brancardier

DISTRIBUIȚI

Medicul de familie din Arad care a candidat pentru postul de brancardier întrucât era plătit dublu nu a fost selectat! Doctorul îți depusese dosarul săptămâna trecută pentru unul din cele opt posturi de brancardieri la spitalul municipal, dar dosarul i-a fost respins. Motivația este cât se poate de birocratic: candidatul „nu a prezentat adeverinţă medicală cu avizul unui medic psihiatru”. Doctorul se considera supracalificat pentru acest post și aprecia că are șanse maxime de reușită.

Medicul de familie din Arad care a candidat pentru postul de brancardier a pierdut concursul din start. Potrivit Comisiei de concurs, „domnul Dărăbanţiu Adrian-Dan nu a prezentat adeverinţă medicală cu avizul unui medic psihiatru, ci doar un certificat medical în copie’, relatează aradon.ro.

Medicul Dărăbanţiu a spus că va contesta rezultatul probei de selecţie a dosarelor întrucât documentul medical pe care l-a depus – „formularul A5′ – este peste adeverinţa medicală vizată de psihiatru. În plus, Adrian Dărăbanţiu susţine că a prezentat formularul în original, însă cei care i-au preluat dosarul au spus că ei nu reţin documentele originale şi au făcut o copie pe care au pus-o la dosar, returnându-i originalul. Rezultatul soluţionării contestaţiilor va fi făcut public vineri, 27 iulie.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea celor opt posturi de brancardier (pentru care s-au înscris 32 de candidaţi) va avea loc la 7 august, iar susţinerea interviului – pe 13 august. Rezultatele finale ale concursului vor fi cunoscute la 17 august, arată sursa citată. Medicul de familie Adrian Dărăbanţiu este preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Arad.

Medicul de familie Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Arad, şi-a depus, luni, dosarul de angajare pe post de brancardier la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

‘Un brancardier poate primi în mână chiar peste 4.000 de lei, iar eu după 31 de ani de activitate, rămân în mână cu jumătate din această sumă, deşi am un cabinet medical peste medie ca mărime, cu aproximativ 2.500 de pacienţi. Am colegi care au 1.500 de pacienţi, iar cabinetul lor încasează în jur de 10.000 lei lunar, deci medicul pleacă acasă cu mai puţin de 2.000 de lei pe lună, chiar 1.500 lei, după ce şi-a plătit angajaţii, a achitat facturile şi toate taxele’, spunea Dărăbanţiu.

Comentarii

comentarii