Acasă National Medicul din SUA care a susţinut că baronul de Constanţa nu poate...

Medicul din SUA care a susţinut că baronul de Constanţa nu poate fi transportat, originar din Banat

DISTRIBUIȚI

medic sua

Apărarea lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a depus la începutul săptămânii la instanţă actele medicale originale, autentificate cu apostilă, pentru a dovedi starea precară de sănătate a acestuia.

Pentru a le studia, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca termenul pentru soluţionarea contestaţiei la arestarea preventivă – cerută de DNA şi dispusă de Tribunalul Bucureşti – să fie 15 iulie. Tribunalul Bucureşti hotărâse ca Nicuşor Constantinescu să fie adus în ţară, pentru a răspunde în faţa instanţei, în dosarele de corupţie pentru care este trimis în judecată de DNA.

Medicul internist Cocioba, care profesează la Clinica Medical Metamorphosis din New York, a atestat că preşedintele CJC este în evidenţa instituţiei din acest an. El a recomandat ca pacientul să nu fie transportat în România, deoarece manevra ar periclita tratamentul de până acum.

Specialistul româno-american are însă în cazierul profesional o pată care i-a periclitat cariera. În 1999, el a fost exclus pentru 5 ani din comunitatea medicală, fiind găsit vinovat de luare de mită. Doi ani de probaţiune, cu 6 luni de arest la domiciliu şi o amendă de 10.000 dolari l-au costat pe dr. Cocioba derapajul de la etica profesională.

Originar din Reşiţa, medicul în vârstă de 66 ani a absolvit în 1975 Institutul de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. El figurează ca fost rezident de medicină internă la New York Methodist Hospital în 1986. Dr. Cocioba are în palmares două premii, fiind votat în 2010-2011 drept cel mai ataşat medic de problemele pacienţilor. Într-un interviu acordat publicaţiei Romanian Journal în aprilie 2012, doctorul Cocioba îşi povesteşte romanţat viaţa. Spune că îşi dorea să devină actor, dar unchiul său, medic renumit din America, l-a pus să dea la Medicină. Mai relatează că deşi absolvise cu medie mare, nu a fost atent la ziua repartiţiei, fiind plecat la mare, astfel că a primit post în satul Fălciu din Vaslui.

Surprinzător pentru acei ani, Cocioba a reuşit să se transfere direct în Bucureşti, iar în 1977 a fost nevoit să emigreze în State, deoarece părinţii lui locuiau acolo. Întâi a lucrat ca taximetrist, apoi ca muncitor în construcţii, însă moartea tatălui său în 1981 i-a schimbat semnificativ în bine viaţa şi situaţia materială. Deşi povestise că părinţii lui locuiau în SUA, doctorul menţionează că n-a putut să meargă „în ţară“ la înmormântarea părintelui său, fiind considerat de comunişti drept „persona non grata“, scrie adevarul.ro.

Comentarii

comentarii