Acasă Actualitate Medicul Dorel Săndesc: ”Termenul de operaționalizare/deschidere a Maternității conform prevederilor proiectului este...

Medicul Dorel Săndesc: ”Termenul de operaționalizare/deschidere a Maternității conform prevederilor proiectului este 31 august”

DISTRIBUIȚI

Medicul Dorel Săndesc, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, a răspuns acuzelor președintelui CJT Alin Nica, pe tema nedeschiderii noii maternități. Maternitatea a fost inaugurată de CJT, ca spațiu, în luna martie, dar încă nefuncțională din punct de vedere medical. Clădirea a fost predată spitalului pe 21 aprilie, iar termenul pentru operaționalizare, conform proiectului, este 31 august 2024.

Marți, 4 iunie, Nica a trimis corpul de control al CJ Timiș să facă verificări și îl acuză pe Săndesc că blochează deschiderea unității spitalicești. Managerul îi răspunde șefului CJT că „nu pune în pericol securitatea mamelor și a nou-născuților din rațiuni electorale”.

”Referitor la ultima declarație video a dlui Alin Nica legată de noua Maternitate de la Spitalul Clinic Județean Timișoara, declarăm următoarele:

  1. Deschiderea Marternității la 1 Iunie era efectiv imposibilă: Spitalul a putut demara formalitățile pentru obținerea numeroaselor avize/autorizări obligatorii, legale (ISU, Mediu, DSP, Ministerul Sănătății, CNCAN, etc.) doar DUPĂ predarea clădirii de către Consiliul Județean Timiș – care s-a întâmplat doar în data de 29 aprilie anul curent!
  2. Echipa de control trimisă astăzi de dl Nica a avut o întâlnire de lucru cu mine și alți 5 angajați ai Spitalului cu responsabilități în realizarea demersurilor legale, în care au constatat că formalitățile au fost demarate cu celeritate și că sunt într-o fază avansată de finalizare.
  3. Echipa de control a afirmat în fața celor prezenți că având în vedere data la care a fost predată clădirea către Spital era imposibilă deschiderea Maternității la 1 Iunie!
  4. Trebuie precizat că termenul de operaționalizare/deschidere a Maternității conform prevederilor Proiectului este 31 august și având în vedere stadiul obținerii autorizărilor/avizelor deschiderea va avea loc înainte de termen!
  5. Tema atacurilor dlui Nica este una falsă: deschiderea Maternității la 1 Iunie nu era posibilă, decât cu riscul punerii în pericol a securității mamelor și nou-născuților-și toată lumea înțelege și știe asta! Da, afirmăm că vom deschide Maternitatea în timp și în condiții de siguranță pentru pacienți, animați de responsabilitate și profesionalism și nu de interese electorale!
  6. Conducerea Spitalului Județean Timișoara (manager, director medical) nu este încadrată în niciun partid politic și a ocupat posturile prin concurs; ne-am construit cariera cu profesionalism și ne bucurăm de recunoaștere națională și internațională pentru contribuțiile semnificative aduse în dezvoltarea sistemului sanitar românesc.
  7. Avem de a face cu un atac jalnic făcut fără nicio bază obiectivă, doar în scop electoral, care aruncă o umbră nemeritată asupra muncii atâtor oameni ce au contribuit la realizarea unui obiectiv sanitar major pentru comunitatea noastră”, spune Dorel Săndesc, în numele conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Comentarii

comentarii