Acasă Actualitate Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timisoara crede...

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timisoara crede că ar trebui carantinarea şi izolarea focarelor de coronavirus, iar restul țării să îşi desfăşoare activitatea şi să continue relaxarea

DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timisoara: Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare, iar restul să îşi desfăşoare activitatea şi să continue relaxarea

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara este de părere că zonele din ţară unde a explodat numărul de noi cazuri de coronavirus ar trebui izolate, iar acolo unde îmbolnăvirile sunt rare, oamenii să beneficieze de mai multă relaxare, însă cu respectarea regulilor. 

”Sunt zone în care într-adevar la nivelul perioadei celei mai active din pandemie, în special Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi se datorează faptului că oamenii nu vor să creadă că există această pandemie, nu vor să creadă că există risc, nu respectă nimic din regulile relaxării. Eu cred că toată lumea merită această relaxare şi doreşte să aibă această relaxare, dar dacă nu o facem înţelept şi nu o facem gradat, cu respectarea regulilor, nu o să o avem, pentru că, aţi văzut, sunt situaţii când focare în anumite zone ale ţării în care numărul de cazuri depăşeşte capacitatea spitalelor, ceea ce creează o problemă mare. Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare, iar restul să îşi desfăşoare activitatea şi să continue relaxarea, pentru că atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al psihicului nostru, social este foarte important. Cred că sunt foarte multe fake news-uri, multe interese care bulversează lumea. Omul simplu nu prea înţelege ce se întâmplă şi cred că de aici apar toate aceste lucruri care sunt de neînţeles”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

 Doctorul Musta a spus că lumea respectă regulile, dar sunt unii care bravează şi care nu sunt de acord cu aceste reguli.

”Eu cred că respectă lumea regulile, noi comunicăm foarte bine cu comunitatea şi eu cred că mare parte a rezultatelor se datorează acestei comunicări şi a respectării de către populaţie. Bineînţeles şi la noi sunt oameni care bravează, care nu sunt de acord cu aceste reguli, dar în marea lor majoritate le respectă şi le mulţumim pentru că ne protejează şi ne ajută şi pe noi”, a afirmat Virgil Musta.

În judeţul Timiş, de la debutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent au fost înregistrate 516 cazuri. La Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost vindecate 539 de cazuri din 600 internate, din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara. Au fost inregistrare şi 51 de decese. Joi, la această unitate medicală mai sunt internaţi zece pacienţi cu COVID-19.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii