Acasă Sănătate Medicul Virgil Musta, despre medicamentul pe care Donald Trump a spus că...

Medicul Virgil Musta, despre medicamentul pe care Donald Trump a spus că l-a luat câteva zile preventiv: ”Noi folosim hidroxiclorochina doar în anumite condiții și nu la toți pacienții”

4403
DISTRIBUIȚI

Hidroxiclorochina, medicamentul pe care Donald Trump a spus că l-a luat câteva zile preventiv, a fost interzisă în tratarea bolnavilor de covid-19 din Franța. Pot continua testele clinice, dar medicii nu mai au voie să o prescrie în terapia pentru coronavirus. Fusese introdusă ca tratament în spitale la sfârșitul lunii martie. Dar apariția unui studiu care subliniază pericolele administrării hidroxi-clorochinei a făcut autoritățile sanitare să-i reevalueze beneficiile. Decizia Franței vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a suspendat testele clinice pentru același medicament.

Decizia este temporară și a fost luată după ce o revistă medicală a publicat un studiu în care a demonstrat că tratamentul cu hidroxiclorochină nu este eficient, iar în cazul pacienților cu coronavirus poate fi chiar periculos.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, crede că în acest caz avem de-a face cu un război între companiile de medicamente și între diferite guverne.

Virgil Musta a precizat că la Timișoara este folosit acest medicament doar în anumite condiții și în cazul anumitor pacienți.

“Noi folosim Hidroxiclorochina în programul național, dar în anumite condiții. Nu la toată lumea, ci în funcție de niște parametri biologici de EKG și la persoane care nu au risc. Iar dozele sunt mai mici decât dozele care erau recomandate în aceste țări vestice.

Vom vedea dacă și în România se va lua hotărârea ca să nu mai fie folosit acest medicament, pentru că mai multe țări din Europa și OMS au întrerupt toate studiile clinice cu acest produs și s-a recomandat ca să facă la fel.

Pericol există dacă nu este dată în condiții de spital și cu o evaluare corectă a pacientului. Dar, din pacienții pe care noi i-am tratat cu această schemă terapeutică, nu am avut nicio problemă. Un singur pacient a prezentat o tulburare de ritm cardiac, moment în care am oprit această medicație”, a spus Virgil Musta la Digi 24.

Medicul a spus că în România, din păcate, acest medicament poate fi cumpărat fără recomandare medicală.

“Se știe, că atunci când a început pandemia în România s-au golit farmaciile și mulți au luat hidroxiclorochină, oamenii făcându-și stocuri acasă pentru a lua în caz de nevoie. Știu că există această practică, de a lua medicamentul profilactic. Noi nu l-am recomandat, dar, din păcate, fiecare face cum consideră”, a mai spus Virgil Musta.

Comentarii

comentarii