Acasă Actualitate Medicul Virgil Musta, despre vaccinurile livrate la Slobozia în cutii de pizza....

Medicul Virgil Musta, despre vaccinurile livrate la Slobozia în cutii de pizza. ”E aproape imposibil! Cine știe de unde s-au transportat?”

518
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta a comentat, miercuri, situația dozelor de vaccin care au ajuns la Slobozia în cutii de pizza.

“Este ceva ciudat. Cine știe de unde s-au transportat?! Ele vin din niște containere la locurile de unde se fac vaccinări, unde sunt puse în frigider și probabil de acolo până la cabinet au fost puse în cutii ca sa fie mai simplu de transportat.

Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza. Astfel nu-mi închipui sau nu știu cum s-a întâmplat acest lucru. Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza în congelatoarele acelea, la -80 de grade, e aproape imposibil”, a comentat medicul Virgil Musta pentru b1.ro.

De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», dozele cu vaccinul anti-COVID-19 necesare imunizării primilor medici din județul Ialomița au fost distribuite, marți, către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei, în cutii de pizza.

Deși trebuia să înceapă la ora 10:00, vaccinarea medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a întârziat cu aproximativ 2 ore, din cauza distribuției greoaie a serului de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino».

Pe lângă faptul că a venit târziu, vaccinul anti-COVID-19 distribuit la Slobozia a fost ambalat în cutii de pizza. Managerul spitalului spune că așa a venit vaccinul de la DSP.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că dozele ”nu sunt transportate direct în cutii de carton, ci în cutii frigorifice (…) iar acest lucru se poate verifica oricând, pentru că este de datoria noastră de a asigura condițiile lanțului de frig. E mai puțin important că acel ambalaj provine din altă sursă. Este nerelevant din punctul meu de vedere”.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii