Acasă Actualitate Medicul Virgil Musta lansează un proiect fără precedent la Timișoara privind bolnavii...

Medicul Virgil Musta lansează un proiect fără precedent la Timișoara privind bolnavii vindecați de coronavirus

DISTRIBUIȚI

Pacienții vindecați de coronavirus ar putea fi chemați la control peste trei luni, inițiativa aparținând Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, mai precis  coordonatorului secției COVID, medicul Virgil Musta.

Medicul Musta a explicat la Digi24 cum se va putea pune în practică o astfel de inițiativă.

Sunt vizați pacienții care prezentau modificări pulmonare la internare sau insuficiență respiratorie în timpul internării.

“Vrem să îi rechemăm peste trei luni pentru a vedea dacă se mențin leziunile pulmonare și dacă da, vor fi introduși într-un program de recuperare pulmonară în spitalul nostru.

La COVID apar modificări care pot evolua ca boli cronice de plămâni și cardiace.

Vrem să evaluam asta și să recomandăm pacienților să beneficieze de recuperare pentru îmbunățirea stărilor clinice.

Sunt pacienți cu boli cronice care au făcut COVID și la care, în urma modificărilor în timpul infecției acute, a apărut avansarea fenomenelor bolii cronice pe care le-am analizat și vrem să vedem cum evoluează în timp.

Sunt convins că și la nivelul inimii pot apărea modificări.

Intenționăm să avem un proiect de colaborare cu Institutul de Cardiologie, și să dezvoltăm un studiu clinic împreună”, a explicat Virgil Musta.

Medicul a spus că majoritatea pacienților au fost de acord și că atunci când proiectul va fi demarat, aceștia vor fi contactați.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii