Acasă Actualitate Medicul Virgil Musta privește cu îngrijorare la imaginile de pe litoralul românesc

Medicul Virgil Musta privește cu îngrijorare la imaginile de pe litoralul românesc

5772
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta privește cu îngrijorare la imaginile frecvente din presă ce vin de pe litoralul românesc. Tinerii par să nu înțeleagă că singurele soluție împotriva coronavirus rămân distanțarea și purtarea măștii.

 Musta a vorbit astăzi la o televiziune de știri despre imaginile apărute în presă de pe litoral.

„Eu cred că este o lipsă de responsabilitate și de solidaritate, pentru că acești tineri nu doresc să înțeleagă sau nu înțeleg că în acest moment este necesar să se respecte cu strictețe regulile de distanțare socială și de purtare a măștii. Numărul de cazuri este foarte mare și nu putem stopa acest număr până nu o să avem toate focarele de contaminare. Și vedeți, apar focare permanent, din cauza lipsei de susținere, solidaritate, responsabilitate și respectare a regulilor.”, a explicat medicul Virgil Musta, la B1 TV.

„Eu privesc cu îngrijorare faptul că unele persoane, din păcate, nu doresc să înțeleagă că din păcate nu există o altă soluție decât respectarea regulilor. Ele trebuie să fie respectate la locul de muncă, în restaurant, în sălile de sport așa că trebuie respectate și în școli. Și în școli, trebuie să fie găsite soluțiile optime ca totuși procesul de învățământ să se desfășoare, pentru că o societate civilizată este bazată pe educație. Dar nici nu putem să lăsăm lucrurile să meargă de la sine, ci trebuie să fie evaluate în fiecare școală, care sunt condițiile, posibilitățile și în funcție de asta să fie luate măsurile cele mai bune. Sunt școli unde se pot face și cursuri online și cursuri direct la școală, în altele poate nu există condiții, poate o parte dintre copii, din cauza aglomerării, trebuie să facă școală online. Eu cred că trebuie analizate și responsabilizate bine și atunci se poat da drumul școlilor și altor activități, care vor începe odată cu sezonul de toamnă iarnă”, a declarat Virgil Musta.

Comentarii

comentarii