Acasă Actualitate Medicul Virgil Musta: ”Spitalele deja sunt pline, Terapiile Intensive nu mai au...

Medicul Virgil Musta: ”Spitalele deja sunt pline, Terapiile Intensive nu mai au loc și cazurile sunt tot mai multe”

28392
DISTRIBUIȚI

Medicul infecționist, Virgil Musta, a intrat în direct la Antena 3 și a încercat cumva să explice numărul-record de cazuri de coronavirus raportat astăzi.

”Este o cifra îngrijorătoare! De fapt, cifrele din ultimul timp sunt îngrijorătoare, pentru că suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei. Arată că este foarte probabil să ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaților.

Suntem într-o perioadă a fazei comunitare a epidemiei. Asta înseamnă că nu atât focarele produc cazurile, ci contactul cu persoanele din jurul nostru pe care nu le știm sau, chiar dacă știm că sunt contaminate, neglijăm în a ne feri.

Numărul de cazuri va crește tot mai mult, dacă nu vom fi fiecare responsabil de sănătatea noastră, dacă nu vom fi mai atenți cu măsurile de distanțare socială, purtarea măștii și igiena tegumentelor”, atrage atenția Virgil Musta.

”Cred că e momentul în care, cu fiecare persoană cu care ne întâlnim, să fie considerată pozitivă.

Și bineînțeles, să evităm zonele aglomerate, activitățile unde se adună oameni, pentru că altfel nu vom trece cu bine această situație. În sensul că nu vom mai avea unde să internăm pacienții și pacienții nu vor mai beneficia de asistență medicală calificată. Vor rămâne acasă pentru că nu mai avem unde să îi cazăm, să îi tratăm și vor urma un tratament pe care și-l pot asuma la domiciliu.

Spitalele deja sunt pline, Terapiile Intensive nu mai au loc și cazurile sunt tot mai multe”, a concluzionat medicul Virgil Musta.

Comentarii

comentarii