Acasă Economic Membrii CCIAT îşi aleg preşedintele pe 4 martie

Membrii CCIAT îşi aleg preşedintele pe 4 martie

569
DISTRIBUIȚI

Georgică CornuAdunarea Generală a membrilor Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara se va desfăşura la al doilea termen de convocare după ce la primul termen de joi, 25 februarie, nu au participat decât 39 de membrii. Conform statutului CCIAT, din totalul de 780 de membrii în sală trebuiau să fie prezenţi cel puţin 391 pentru ca adunarea să fie statutară. Aşa, cu o prezenţă de doar 10%, Adunarea Generală se va desfăşura pe data de 4 martie, indiferent de numărul celor prezenţi. O asemenea lipsă de interes a membrilor este de neînţeles, mai ales că în acest an ei au fost convocaţi să aleagă preşedintele Camerei şi doi dintre membrii Colegiului de Conducere pentru următorii patru ani.
Miza pentru şefia Camerei de Comerţ nu a prea trezit interesul oamenilor de afaceri din Timiş. Astfel, singurul candidat la funcţia de preşedinte este preşedintele în funcţie, Georgică Cornu. Pentru cele două locuri libere în Colegiul de Conducere s-au înscris trei candidaţi: Radu Nicosevici, Nicolae Marcu şi Carlo Marchegiano.
În cei patru ani de mandat al actualului preşedinte al CCIAT Georgică Cornu, Camera de Comerţ din Timişoara a avut realizări notabile. Anul trecut, în mod special, în plină criză economică, CCIAT şi-a îndeplinit toate obiectivele propuse. Instituţia din Timişoara a devenit lider regional al camerelor de comerţ şi a reuşit să implementeze un număr mare de programe cu finanţare europeană, totul pentru beneficiul mediului de afaceri din vestul ţării. CCIAT şi-a întărit capacitatea de atragere a fondurilor nerambursabile prins realizarea unui Cluster de proiecte pentru competitivitate sustenabilă în judeţul Timiş şi Regiunea Vest.
La toate acestea s-a adăugat şi câştigarea la CEDO a unui proces cu Statul Român pentru recuperarea patrimoniului, proces în urma căruia CCIAT a devenit mai bogată cu 2,5 milioane de euro. „Banii vor fi utilizaţi pentru o investiţie la care ne gândim de mai mult timp, respectiv extinderea Centrului Regional de Afaceri”, spune Georgică Cornu.
În timp ce camerele de comerţ din România au făcut restructurări serioase, unele ajungând la sub 10 angajaţi, la Timişoara lucrurile merg bine, iar anul trecut nici un angajat nu a plecat din cauza crizei. „Timişoara are în acest moment cea mai puternică cameră de comerţ din ţară,” spune Cornu. „Am încercat şi vom încerca în continuare să minimalizăm efectele crizei economice asupra membrilor CCIAT şi să generăm programe de dezvoltare post criză. Vom oferi în continuare asistenţă şi consultanţă pentru firmele aflate în dificultate pentru obţinerea de finanţări şi găsirea de parteneri de afaceri. Nu trebuie să uităm şi amplele acţiuni de lobby la nivel guvernamental pe care le susţinem pentru îmbunătăţirea cadrului legal de derulare a afacerilor”, a adăugat preşedintele CCIAT.
 

Comentarii

comentarii