Acasă Politica Membrii PDL Arad se revoltă la adresa tandemului Falcă-Ioţcu

Membrii PDL Arad se revoltă la adresa tandemului Falcă-Ioţcu

DISTRIBUIȚI

Lupta pentru putere în interiorul filialei PDL Arad continuă, iar tandemul Falcă-Ioţcu (primarul Municipiului Arad şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad) pare decis să ţină cu dinţii de puterea pe care o are în prezent. Manevrele prin care aceştia îşi impun punctele de vedere au stârnit reacţii în interiorul partidului.

 

Zilele acestea, prin presa arădeană circulă o scrisoare intitulată „Frăţia DNA acaparează organizaţia PDL Arad”, semnată de „Un membru cu vechime al PD Arad, cu mult înainte ca Falcă sau Ioţcu să se afirme în partid”.

„Organizaţia arădeană a PDL, cândva cea mai performantă din ţară, este teatrul unei acute lupte pentru putere. De fapt, este voba despre bătălia pentru păstrarea accesului la funcţia cea mai avantajoasă financiar, care permite un control dictatorial asupra tuturor aleşilor locali – cea de preşedinte al consiliului judeţean, deţinută de Nicolae Ioţcu. Armele s-au auzit prima dată pe faţă atunci când preşedintele organizaţiei, fostul vicepremier Gheorghe Seculici, şi-a manifestat intenţia de a-şi depune candidatura pentru aceeaşi funcţie, acesta fiind momentul lansării unor atacuri fără precedent împotriva sa, orchestrate de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, aliat cu Nicolae Ioţcu”, scrie membrul PDL Arad.

Mai departe, acesta invocă creşterea bruscă a averilor celor doi aliaţi, şi mai multe nereguli în activitatea acestora, care i-au adus şi în atenţia DNA. „Nicolae Ioţcu a progresat de la statutul de proprietar al unui apartament şi al unui autoturism, în 2008, la cea de proprietar de vilă la Vladimirescu, lângă Arad, pe lângă alt apartament cumpărat la Arad, unde şi-a declarat domiciliul (deşi, în fapt, locuieşte în vilă). El este posesorul unor depozite însumând peste 150.000 euro şi 230.000 lei şi şi-a vândut o participaţie la o carieră de andezit, despre care nu se ştie cum a ajuns în posesia sa. Şi cei doi vicepreşedinţi şi-au construit case (în fapt, adevărate vile) în timpul mandatului. Cât despre Gheorghe Falcă, acesta a ajuns, în doar câţiva ani, de la statutul de chiriaş în Arad, la cel de proprietar de vile (ultima, construită de curând pe malul Mureşului, într-un cartier select din Arad) şi de titular, împreună cu soţia, al unor bogate conturi”, mai spune autorul scrisorii.

Conform acestuia, lupta pentru păstrarea dominaţiei asupra judeţului Arad de către gruparea Falcă-Ioţcu, „prin politica de dictat asupra organizaţiei PDL Arad şi terorizarea colegilor de partid”, a stârnit, cum era de aşteptat, nemulţumirea pedeliştilor arădeni. Astfel, protestele din cadrul organizaţiei se fac din ce în tot mai bine auzite, membrii PDL Arad revendicând respectarea „ordinii statutare”, reprezentate, în momentul de faţă, de preşedintele Gheorghe Seculici.

 

 

Comentarii

comentarii