Acasă Actualitate Memorial 1989

Memorial 1989

DISTRIBUIȚI

Cu prilejul marcării celor 32 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara, Memorialul Revoluției a lansat, vineri, 3 decembrie, buletinul științific de informare “Memorial 1989”.

Evenimentul cultural s-a desfășurat la galeria 89, situată la sediul memorialului, strada Oituz nr. 2B Timișoara.

“Buletinul științific Memorial 1989 încearcă să reconstituie adevărul istoric despre evenimentele care au avut loc în decembrie 1989 la Timișoara care au dus la căderea regimului comunist. Atragem atenția că in continuare justiția trebuie să le facă dreptate celor care au avut de suferit în acele zile. Să facă dreptate victimelor nevinovate și familiilor acestora. Niciodată nu e prea târziu să faci lumină”, a spus Lucian Vasile Szabo, secretar general de redacție.

“Unii dintre care au tras in popor și au fost în MAPN și MI au scris cărți și au prezentat adevărul istoric care să le fie favorabil lor. Există cărți cu autori din acea zonă. Există și o zonă cu cei care nu au prins acele evenimente din 1989 și nu știu ce s-a întâmplat atunci, iar dacă citesc cărțile acestora vor crede că autorii lor sunt adevărații eroi  care au apărat poporul de teroriști, când de fapt situația e cu totul alta.

De aceea buletinul științific Memorial 1989 este cu atât mai important și să fim foarte atenți cu adevărul istoric, cu informațiile și documentele pe care le primim, pentru a evidenția cu exactitate ce s-a întâmplat în decembrie 1989 la Timișoara”, a spus Gino Rado, președintele Asociației Memorialul Revoluției și redactorul șef al buletinului științific Memorial 1989.

Dintre capitolele publicației amintim: Studii. Teroarea comunistă. Opinii și impresii. Biblioteca Revoluției. Artă și cultură. Documentar. Instantanee- Memorial.

Gino Rado a atras atenția că memorialul funcționează foarte greu, fiindcă nu are nicio finanțare sau facilitate de la autoritățile locale. Mai grav, primăria solicită o sumă foarte mare taxă pe clădire, iar memorialul a solicitat să fie scutit, fiindcă există cadrul legal, dar de un an nu a primit niciun răspuns de la administrația Fritz.

 

Comentarii

comentarii