Acasă Sănătate Mesaj îngrijorător de la medicul Virgil Musta: ”Al doilea val de infectați...

Mesaj îngrijorător de la medicul Virgil Musta: ”Al doilea val de infectați COVID-19 va fi cam într-o săptămână”

DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase a spitalului din Timișoara, avertizează că numărul de cazuri severe de coronavirus ar putea crește, după ce mulți români au ales să nu mai respecte măsurile de prevenire a infectării.

Virgil Musta spune că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus.

Medicul îndeamnă la o relaxare prudentă, care să se realizeze treptat.

Potrivit lui Virgil Musta, primele semne după relaxarea restricțiilor ar putea să apară într-o săptămână.

„Eu cred ca va fi acest al doilea val după vreo săptămână, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în functie de cum evolueaza boala, cum mergem mai departe. Și de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru ca transmiterea comunitară înseamna că virusul exista deja ân populatie. Sunt forme asimptomatice, forme usoare, sunt oameni care, fără să stie sunt contaminați și dau mai departe boala”, spune Virgil Musta, pentru opiniatimisoarei.ro.

Medicul îndeamnă la o relaxare prudentă și care să se realizeze treptat.

„Este un moment de relaxare si ni se permite si prin lege, doar ca trebuie sa fim prudenti si intelepti, in sensul ca fiecare trebuie sa evalueze riscurile, si, daca face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani si cu patologii asociate severe, e bine sa fie mult mai precauti. Aceasta relaxare sa o faca treptat, sa respecte in continuare regulile de baza, de distantare sociala de 1,5 metri si purtarea mastii si spalatul cat se poate de des pe maini. Si acest gest de a duce mana la gura sau la nas trebuie controlat si oprit”, a mai spus medicul.

Comentarii

comentarii