Acasă Actualitate Mesaj optimist din partea unui câștigător de Premiu Nobel pentru Chimie: „Sfârșitul...

Mesaj optimist din partea unui câștigător de Premiu Nobel pentru Chimie: „Sfârșitul pandemiei este aproape”

1587
DISTRIBUIȚI

Michael Levitt, câștigător al premiului Nobel pentru Chimie în 2013, biofizician și profesor de biologie structurală la Universitatea Stanford, vine cu un mesaj optimist privitor la pandemia de coronavirus, după ce a calculat încetinirea răspândirii virusului.

Într-un interviu acordat de acesta, la mijlocul lunii februarie, în cotidianul israelian Calcalist, acesta spunea hotărât: „Sfârșitul pandemiei este aproape”. Deși se declară nepriceput în ceea ce privește epidemiile și bolile infecțioase, Levitt, fiind totuși expert în statistici, a realizat pe 1 februarie, pe când în China se raportau cele mai multe noi cazuri, un calcul care prezicea un sfârșit destul de apropiat pentru pandemie, conform Times Now.

Calculul său s-a dovedit a fi destul de apropiat de adevăr. Acesta prevedea 80.000 de cazuri și 3.250 de decese în China. Pe 16 martie, în țara cu cea mai mare populație, se înregistrau 80.298 de cazuri și 3.245 de decese. De atunci, au fost raportate doar cazuri izolate de infecție, majoritatea reprezentate de cetățeni chinezi întorși în țara de origine din alte state.

Într-un alt interviu, mai recent, publicat pe 23 martie de The Los Angeles Times acesta făcea, totuși, apel la autorități pentru a lua măsurile necesare. „Ceea ce avem nevoie este să controlăm panica… O să fim bine”, spune Levitt. Acesta mai crede că o mare parte din populație este imună la coronavirus, datorită vaccinurilor gripale, motiv pentru care acesta dorește continuarea programelor de vaccinare în masă. Pe de altă parte, acesta mai spunea că marile probleme în această perioadă au fost create de mass-media, care a exagerat în relatări.

Comentarii

comentarii