Acasă Actualitate Mesajul medicului Virgil Musta: City Doctors – comunitate pentru sănătate! Ținem aproape,...

Mesajul medicului Virgil Musta: City Doctors – comunitate pentru sănătate! Ținem aproape, deşi păstrăm distanţa

2273
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, cel ca împreună cu echipa sa de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara a reuşit să vindece aproape 50 de bolnavi cu coronavirus, le adresează timişorenilor un mesaj de solidaritate şi câteva sfaturi care privesc măsurile de apărare împotriva COVID-19, dar şi informarea corectă, din surse sigure, prin grupul Facebook ”City Doctors – comunitate pentru sănătate!”.

“Dragi membrii City Doctors,

Ştiu că este weekend şi că în mod normal fiecare dintre noi încearcă să se relaxeze. Cu toţii am dori să auzim veşti bune, semnale că va fi bine şi că ne vom trezi cât mai repede din acest coşmar care este pandemia de COVID-19.

Cu toţii sperăm să ne reluăm cât mai repede viaţa cu care eram obişnuiţi, chiar dacă probabil mult mai conştienţi de multe aspecte pe care până acum nu le consideram importante.

Tocmai s-au anunţat datele oficiale şi au fost confirmate încă 52 de persoane la nivel naţional, ajungându-se la 367 în total (52 vindecaţi, dintre care 36 la Timişoara).

Încă sunt puţine, comparativ cu alte ţări, DAR, ca să depăşim cu bine această încercare grea pentru mai toate ţările lumii, este crucial să învăţăm rapid de la cei care din păcate sunt acum într-o fază mai avansată şi să tratăm mult mai serios această perioadă.

Fără panică, dar cu fermitate şi responsabilitate!

De acum vom intra într-o altă etapă a vieţii noastre. Vrem nu vrem, suntem în război cu noul coronavirus. Cei mai corect informaţi şi cei care acţionează responsabil au cele mai mari şanse să fie printre învingători. Nu este o bătălie pe care o purtăm doar individual, tot ce facem la nivel personal în această perioadă impactează şi pe restul (părinţi, bunici, persoane vulnerabile). Acţionând împreună, noi suntem cei de care depinde cel mai mult cât de repede ieşim din nebunia asta.

Eu, prin profesia mea şi cu energia mea, voi încerca să vă îndrum în această bătălie şi să vă dau încredere. Nu doar eu, ci toţi ceilalţi colegi medici, personal medical şi mulţi alţii din diverse domenii.

Dacă ai informaţii sigure, verificate, dacă ai date importante, esenţiale, eşti puternic. Transmite-le şi celorlalţi, deoarece cu cât acţionăm mai mulţi în direcţia corectă, cu atât suntem mai puternici, ca în război.

Continuaţi să invitaţi şi pe alţii să se înscrie în comunitate. Eu îmi doresc ca această comunitate să acţioneze în interesul fiecăruia dintre voi, dar şi în interesul general.

Eu voi încerca permanent să încerc să vă ajut, să ocolim cât putem pericolele, să găsim împreună cele mai bune soluţii. Pe acest grup, noi ca administrator, vom posta doar informaţii din surse sigure, eu voi tria doar ceea ce este important şi hotărâtor. Avem rugămintea ca şi postările pe care doriţi să le faceţi voi să fie la fel, pentru a le putea aproba să apară pe grup.

Nu vă umpleţi capul cu toate ştirile care vă bombardează zilnic, pot genera stres, panică şi confuzie şi nu avem deloc nevoie de aşa ceva. Citiţi zilnic doar noutăţile care contează! Pe acest grup voi posta şi eu, zilnic, informaţii relevante. Poate că uneori doar seara voi ajunge să vă scriu, motiv pentru care vă cer scuze anticipat.

Weekend liniştit vă doresc! Nu uitaţi: Ţinem aproape, deşi păstrăm distanţa! Numai împreună vom reuşi!”, transmite dr. Virgil Musta.

Comentarii

comentarii