Acasă Actualitate Mesajul solidarității și al păcii transmis de elevii din Timișoara, de Ora...

Mesajul solidarității și al păcii transmis de elevii din Timișoara, de Ora Pământului 2022

DISTRIBUIȚI

În Piața Unirii din Timișoara, s-a desfășurat ampla manifestare Ora Pământului 2022,  proiect national coordonat de Programul Național Cantus Mundi și Corul Național de Cameră Madrigal, în data de 26.03.2022, de la ora 20:30.

 La eveniment au participat 80 de copii din  corurile Cantus Mundi din județul Timiș coordonați de următorii dirijori: Daniel-Alex Milencovici, cu Corul Consonanțe de la Școala Gimnazială Nr.2 și Nr.25 din Timișoara, Adina Botezatu cu corul de la ciclul primar și gimnazial al Liceului Teologic Ortodox Sfantul Antim Ivireanul din Timișoara, Sidia Stănculescu cu corul de la Liceul Teoretic David Voniga din Giroc și doamna Elena Tanța cu corul de fete de la Liceul Teoretic Alexandru Mocioni din Ciacova. Adina Botezatu a fost dirijorul coordonator al evenimentului, iar prof.Daniel Milencovici s-a ocupat de organizarea acestui eveniment la nivel județean.

Corurile de copii  au cântat piese din repertoriul specific copiilor, precizând că la melodia Hora Unirii, copiii au invitat pe toți participanții să între în horă și să cânte împreună. De asemenea, au fost momente de cânt individual: Florina Zamfir de la Liceul Teoretic Alexandru Mocioni din Ciacova a interpretat două piese tradiționale din Banat, Maya Giotea de la Liceul Teoretic David Voniga din Giroc a interpretat melodii din repertoriul muzicii ușoare internaționale, iar Clara Orheian, de la Liceului Teologic Ortodox Sfantul Antim Ivireanul din Timisoara a cântat la caval.

Alături de cântul coral, trecătorii și cei prezenți la eveniment au putut să admire picturile expuse și realizate de  copiii de la Palatul Copiilor din Timișoara, sub coordonatorea doamnelor profesoare: Gabriela Prodan, Doroteea Hîrjoi, Daniela Iluc-Jivan,Ariana Bogdan, Dana Simionescu și Elena Busuioc. Lavinia Jurcan, managerul acestei instituții a sprijinit acest eveniment prin această expoziție frumos realizată de copii, de asemenea,  în cuvântul de introducere a îndemnat pe cei prezenți la eveniment, să își înscrie copiii la cursurile oferite de Palatului Copiilor în mod gratuit. Mai multe informații se pot citi pe site-ul instituției: https://palatul-copiilor-tm.ro/

Prof. Daniel Milencovici a concluzionat:

”Doar muzica ne poate uni a fost mesajul transmis de copii, chiar dacă la final prin intonarea imnului Cantus Mundi, program național care a făcut posibil să adune 80 de copii, care nu s-au mai intâlnit, nu au cântat niciodată împreună,  iar prin acest mod și-au unit vocile și preț de o oră au cântat impreună și au transmis bucuria și energia lor publicului prezent la eveniment.

A fost primul eveniment în aer liber  după cei doi ani de pandemie, un prilej binecuvântat de a transmite mesajul solidarității, a păcii, a stării de bine, de bucurie și optimism prin limbajul universal al muzicii. Mulțumesc tuturor celor implicați: colegelor mele din județ care au pregătit copiii, elevilor implicați și părinților care au venit impreună cu copiii la repetiții și la eveniment.

Sperăm ca viitoarele acțiuni să adune într-un număr cât mai mare copii din mai multe școli și impreună să ne bucurăm și să cântăm pentru binele tuturor”.

Comentarii

comentarii