Acasă Actualitate Metabolic Balance nu este o dietă, ci un stil de viață. Dr....

Metabolic Balance nu este o dietă, ci un stil de viață. Dr. Valentina Bar aduce explicații

DISTRIBUIȚI

Metabolic Balance nu este o dietă, este un stil de viață care adoptat astăzi te ajută nu numai să slăbești sănătos, ci și să fii mai energic, mai productiv, să previi apariția problemelor de sănătate, sa ai o calitate a vieții mai bună. 

Efectele acestea pozitive sunt obținute datorită gradului înalt de personalizare a programului, adaptării reale la nevoile tale personale. 

Dr. Valentina Bar a explicat: “De-a lungul timpului, atât în cercul restrâns al familiei și prietenilor, cât și în rândul pacienților, am întâlnit frecvent dorința acestora de a slăbi. Aproape întotdeauna ei se loveau de același obstacol: efectul de yo-yo al diferitelor diete, multe dintre ele “ajutate” de diverse suplimente.

Am descoperit Metabolic Balance căutând un program de nutriție care să țină cont de analizele de laborator, sa fie într-adevăr individualizat dar și relativ ușor de ținut, să nu înfometeze. Un program care să învețe pacientul cum să mănânce corect și să devină în timp un stil de viață sănătos.

Am urmat eu însămi programul și rezultatele nu au intârziat să apară. Au fost uimitoare. Pe lânga slăbire, analizele de laborator s-au normalizat și atunci am știut că îmi doresc sa devin consilier Metabolic Balance pentru a oferi beneficiile acestui program și pacienților mei”.

Metabolic balance® este programul pentru echilibrarea metabolismului și controlul greutății corporale conceput de medici și oameni de știință germani din domeniul nutriției.

Cu metabolic balance® îți poți adapta rapid alimentația la un profil de nutriție sănătos, echilibrat și realizat special pentru corpul și stilul tău de viață. În cadrul programului urmezi planul alimentar personalizat bazat pe datele tale de laborator și pe istoricul tău medical.

Programul este disponibil exclusiv sub îndrumarea medicilor-consilieri acreditați Metabolic Balance.

Urmând acest plan de nutriție personalizat metabolic balance®, ajungi la o stare de echilibru între “chimia” organismului tău și “chimia” alimentelor pe care le consumi. Hrănindu-te cu alimente care îți dau toți nutrienții de care ai nevoie îți reechilibrezi metabolismul. O reechilibrare la un nivel profund, hormonal și al microbiologiei florei intestinale, cu efecte pozitive în controlarea poftei de dulce și reducerii dependenței de zahăr. Acesta este unul dintre mecanismele care previne efectul yo-yo specific dietelor. Programul metabolic balance® este conceput pe baze științifice, medicale, pentru a evita efectul de îngrășare ulterioară – explică specialiștii.

Istoria Metabolic Balance este legată de munca de o viață a medicului dr. Wolf Funfack, fondatorul companiei. Toată cariera doctorului Funfack a fost dedicată cercetării și practicii medicale pentru combaterea obezității și a bolilor de nutriție. Într-o perioadă în care lumea medicală era sub impactul primului transplant de inimă, reușit de medicul sud african Christiaan Barnard, Wolf Funfack a decis să studieze sursa problemei. Astfel, tema lucrării sale de diplomă a fost “Obezitatea infantilă și obezitatea la tineri”.

Programul metabolic balance® a fost conceput pe baza acestei experiențe medicale directe, pornind de la constatarea limitelor metodelor clasice de tratament a obezității și a diabetului zaharat. Dr. Funfack a fost primul său pacient, aplicând cu succes pe el însuși principiile și metoda care stau la baza programului.

Soluția informatică prin care se generează planurile personalizate de nutriție este construit pe baza Inventarului Federal German al Produselor Alimentare. Soluția încorporează rezultatele studiilor medicale, precum și cercetările și experiențele proprii ale medicilor fondatori.

În prezent metabolic balance® este un program de nutriție echilibrată disponibil în întreaga lume. Doar în Europa au fost realizate peste 1 milion de planuri individuale de nutriție. Programul de nutriție metabolic balance® România a fost dezvoltat și adaptat continuu de la momentul conceperii lui. Elementele fundamentale, însă, nu s-au modificat. A rămas neschimbată orientarea către ceea ce este unic pentru fiecare client în parte. Lista personalizată cu alimentele ideale pentru metabolismul fiecăruia. Consilierea atent oferită de fiecare medic-consilier. Satisfacția pe care o oferă fiecare nouă poveste de succes metabolic balance® fiecărui client în parte.

Clarificări privind analizele de laborator

Analizele de sânge sunt un pas indispensabil în realizarea planurilor de nutriție personalizate Metabolic Balance. Setul de analize complet (36 valori) permite identificarea tulburărilor multor sisteme și organe și este o bază indispensabilă pentru realizarea unui plan de nutriție cu adevărat personalizat. Variațiile valorilor de laborator, chiar și în cazul în sunt în intervalul considerat normal, ne dau indicații valoroase despre starea de sănătate. În funcție de aceste valori vor fi selectate anumite alimente, și vor fi excluse altele, pentru cele patru faze ale programului Metabolic Balance.

Setul de analize este standardizat și este necesar integral.

Valorile de laborator necesare vor fi comunicate de către medicul consilier în cadrul primei ședințe de consiliere.

Analizele pentru realizarea planurilor noastre pentru clienții din România se realizează în laboratoarele din țară. Valorile din fișele de analize se transmit, prin platforma informatică centralizată, către Institutul Metabolic Balance din Isen, Germania unde sunt prelucrate.

Modalitatea de lucru a medicilor consilieri din rețeaua Metabolic Balance cu diferite laboratoare din România este stabilită de către aceștia nu de către Metabolic Balance SRL. Medicii parteneri au flexibilitatea să lucreze cu ce laboratoare preferă în vederea simplificării procedurilor lor de lucru sau în baza unor parteneriate agreate.

Pentru a veni în întâmpinarea pacienților care au abonamente, reduceri sau preferă anumite laboratoare îi putem susține prin identificarea unui medic consilier care acceptă analize de la laboratoarele respective. Condițiile de eligibilitate pentru ca un laborator să fie acceptat pentru programul Metabolic Balance sunt următoarele:

Să fie un laborator autorizat. Laboratorul să furnizeze întregul set de analize necesare (toate cele 36 valori de sânge). Fișele de analize să includă intervalele de referință pentru valorile normale și patologice. Clienții care întâmpină dificultăți să identifice un medic consilier care acceptă analize de la laboratorul preferat, cu respectarea condițiilor de mai sus, se pot adresa Metabolic Balance pentru găsirea unei soluții pe următoarele canale: telefon: 0791 135 080 sau e-mail: info@metabolic-balance.com.ro.

Dr. Valentina Bar a absolvit în 1998 – Colegiul Constantin Diaconovici Loga Timișoara, secția Fizica-Chimie. 2004 – a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie V. Babeș Timișoara, profil Medicină Generală. 2012 – a absolvit Facultatea de Farmacie V. Goldiș Arad, în 2021 – a terminat rezidențiatul în Medicina de Familie la Timișoara. Adresa cabinetului:  strada Primăverii nr. 40 Chișoda Timiș. Ap. nr. 2. Email: nutriconcept.bar@gmail.com. Tel: 0760.943.685.

Comentarii

comentarii