Acasă Cultura Microstagiune a Teatrului German de Stat Timişoara la Bucureşti

Microstagiune a Teatrului German de Stat Timişoara la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) susţine în perioada 27 – 29 mai, pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, o microstagiune cuprinzând patru dintre producţiile sale recente. “Prin acest turneu se oferă publicului din Capitală posibilitatea confruntării directe cu producţiile acelui teatru din România care a fost supus celor mai radicale schimbări – prin prisma profilului şi a misiunii sale artistice – în ultimele decenii: în urma emigrării masive a etnicilor germani, teatrul german din România a fost pus în situaţia de a se redefini din punct de vedere al ofertei sale repertoriale, dar şi al publicului căruia i se adresează.”, ne spune Astrid Weisz, referent literar TGST.
Seria de spectacole va fi deschisă în 27 mai, la ora 11, cu musicalul “Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, o premieră absolută după basmul Fraţilor Grimm, pe libretul şi în regia Simonei Vintilă, cu muzica originală a compozitorului timişorean Ilie Stepan.
În 27 mai, la ora 19, publicul din Capitală are prilejul vizionării celei mai recente producţii a teatrului, “Cântăreaţa cheală”, de Eugène Ionesco, în regia lui Alexandru Dabija. Seara de 28 mai prilejuieşte, de la ora 19, întâlnirea cu creaţia uneia dintre cele mai importante autoare dramatice actuale, Dea Loher, şi piesa “Ultimul incendiu”, scrisă în 2008 şi prezentată acum în premieră pe ţară.
Regia spectacolului este semnată de Cornelia Crombholz, nume reprezentativ al vieţii teatrale germane actuale, autoarea unor montări pe scene de prim rang din Germania şi Austria (Berliner Ensemble, Mainz, Graz ş.a.). Microstagiunea se încheie în 29 mai, la ora 19, cu un alt text din dramaturgia contemporană şi o altă premieră pe ţară, “Pool.
No water”, text de factură experimentală de Mark Ravenhill, în regia lui Alexandru Mihăescu. Toate spectacolele se traduc în limba română.
Biletele se pun în vânzare începând cu data de 12 mai 2009 la agenţia de bilete a Teatrului Odeon.

Comentarii

comentarii