Acasă Actualitate Miercuri, de ziua lui, un voluntar împlinește și zece ani de activități...

Miercuri, de ziua lui, un voluntar împlinește și zece ani de activități de caritate. Cere cadouri, dar nu pentru el, ci pentru copiii și bătrânii pe care îi ajută prin asociația sa

471
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 20 octombrie, timișoreanul Cosmin Katona are două aniversări: împlinește 44 de ani de viață și 10 ani de voluntariat în acte de caritate. Și cu această ocazie, el nu dorește nimic pentru sine, ci ar vrea ca oamenii binevoitori să doneze pentru cauzele pentru care luptă: copii din medii defavorizate și bătrâni neajutorați, în mod special din mediul rural.

Recent, a înființat și Asociația Magia Viitorului, care ar urma să se ocupe de aceste activități caritabile. Este nevoie de astfel de acțiuni, mai ales în prisma ultimelor date ale Eurostat, care arată că aproape patru din zece români sunt expuși riscului de sărăcie sau de excluziune socială, și a lipsei implicării cu adevărat a autorităților, consideră Cosmin.

„Știi cum strâng familia, prietenii, apropiații bani pentru cadouri de ziua ta. Anul ăsta le-am spus «Nu-mi luați mie nimic, donați către asociație». Susținem copii și bătrâni din mediul rural cu hrană, rechizite, medicamentație și alte nevoi pentru persoanele cu dizabilități”, ne-a spus sărbătoritul.

Cosmin ar dori ca și alți oameni cu bune intenții să sprijine dacă nu financiar – cu donații sau redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit – , măcar cu cele necesare beneficiarilor asociației sale sau, de ce nu, cu implicarea în acțiunile asociației. Momentan, se caută cărucioare pentru bătrânii care nu se pot deplasa, dar se continuă și acțiunea de strângere de rechizite și echipamente electronice pentru copiii fără posibilități, reluată la începutul acestui an școlar, ca în fiecare toamnă.

În perioada următoare, însă, asociația va începe să strângă fonduri pentru acțiunile anuale de Moș Nicolae și Moș Crăciun, în cadrul cărora primesc cadouri copiii ai căror părinți nu își permit. Alte persoane vor fi ajutate cu lemne de foc sau cele necesare trecerii cu bine a iernii. Aceste acțiuni se desfășurau informal și în anii precedenți, cu implicarea lui Cosmin și a mai multor apropiați de-ai săi.

Pentru anul viitor, aceștia au în vedere chiar un proiect mai îndrăzneț: organizarea unei tabere pentru copii, împreună cu alți parteneri. Asociația ar urma să asigure partea financiară reprezentată de cazarea și masa copiilor nevoiași.

Dacă puteți ajuta financiar Asociația Magia Viitorului, acestea ar fi conturile:

Puteți urmări activitatea caritabilă a asociației sau lua legătura cu cei implicați pe pagina de Facebook Asociația Magia Viitorului sau pe grupul Asociația Magia Viitorului.

Comentarii

comentarii