Acasă Eveniment Migranți din Orientul Mijlociu, găsiți ascunși într-un microbuz… printre lipii

Migranți din Orientul Mijlociu, găsiți ascunși într-un microbuz… printre lipii

979
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră de la Sectorul de Poliției de Frontieră Borș au depistat, pe 24 iunie, la ora 02.00, cinci cetăţeni din Irak și Iran, ascunși într-un microbuz care transporta cutii încărcate cu lipii. Microbuzul, condus de un român, circula pe câmp, fiind depistat de polițiștii de frontieră la aproximativ 200 de metri de frontiera cu Ungaria.

„S-a stabilit că autovehiculul era condus de un cetățean român, în vârsta 39 de ani, iar în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, între cutii încărcate cu lipii, cinci persoane de sex masculin”, transmit reprezentanții Poliției de frontieră.

În privința migranților, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni din Irak și Iran, având vârste cuprinse între 25 și 37 de ani. Din declarațiile date, rezultă că urmau sa fie transportaţi în apropierea frontierei cu Ungaria, unde intenţionau să treacă ilegal, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei, iar la finalizarea cercetărilor  urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun”, asigură polițiștii de frontieră.

Comentarii

comentarii