Acasă Actualitate Migranții africani au transformat parcul Scudier din Timișoara în dormitor. Poliția Locală...

Migranții africani au transformat parcul Scudier din Timișoara în dormitor. Poliția Locală nu are echipaje mobile să intervină

1519
DISTRIBUIȚI

Migranții africani au ajuns să își facă de cap, în plin centrul Timișoarei, și chiar să transforme parcul Scudier în dormitor (foto -luni 17 august 2020, dimineața)! Toate astea din cauza pandemiei de SARS-COV2 (COVID19)!

De ce? Poliția Locală Timișoara nu mai are echipaje mobile să le trimită în control pe străzi sau în parcuri, fiindcă sunt dislocate la secțiile de poliție clasice, din cauza pandemiei – așa ni s-a transmis, luni 17 august.

Cei trei indivizi din fotografie și-au găsit locul de odihnă, în parcul Scudier, unde dormeau liniștiți, culmea, chiar lângă aleea personalităților bănățene.

Duminică seara, cotidianul ZIUA de Vest a mai primit poze cu ei de la o cititoare a ziarului și noi chiar am publicat un articol, pentru a semnaliza situația, iar autoritățile să ia măsuri.

Luni dimineața, cititoarea responsabilă a făcut o nouă verificare în parc și, stupoare, cei trei migranți africani dormeau în saci speciali de dormit, în același loc.

De la dispeceratul Poliției Locale Timișoara am fost îndemnați să sunăm la secția 1 poliție, fiindcă numai cei de acolo pot interveni. Noi am sunat și ni s-a răspuns că ei vor trimite un echipaj să verifice situația din parcul Scudier.

Poliția Locală Timișoara atenționează că, atunci când migranții sunt depistați pe străzile din oraș, sunt ridicați și predați către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș. Persoanele prinse sunt predate pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei.

În 2019, Poliția Locală Timișoara a descoperit pe străzile orașului 11 somalezi, irakieni, sirieni, afgani și locuitori ai Bangladeshului, iar în 2018, 42. Ei intră ilegal, dar unii reușesc să își facă rost de acte de solicitare de azil.

Comentarii

comentarii