Acasă Actualitate Mihai Ritivoiu cere sprijin de la IPJ Timiș pentru a rezolva problemele...

Mihai Ritivoiu cere sprijin de la IPJ Timiș pentru a rezolva problemele de la Serviciul de Permise și Înmatriculări

DISTRIBUIȚI

Șoferii care au cumpărat un autovehicul sunt obligați de legislație să înscrie noul proprietar în certificatul de înmatriculare al mașinii în termen de 90 de zile. Doar că în Timiș această obligație aproape nu poate fi îndeplinită, din cauza problemelor de anul trecut, când la Serviciul de Permise și Înmatriculări au descins procurorii, care au ridicat mai mulți lucrători pentru luare de mită. De atunci s-a ajuns la perioade de rezolvare a dosarelor mai mari de 90 de zile.

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, a anunțat că cere clemență din partea IPJ Timiș pentru cei care ajung în această situație. Situația este asemănătoare și în ceea ce privește examinarea candidaților pentru permisul de conducere.

”Timpul de așteptare este de peste 90 de zile, în condițiile în care se primește amendă la depășirea acestuia. De asemenea, termenul pentru obținerea examinării la oraș (n.r. pentru permis) este trei luni, dacă vrei să dai sala stai două zile în alte județe. Nu cred că e normal ca în Timiș să se ajungă la așa ceva. Rata de cădere la examen la oraș este de 70 la sută. Să stai trei luni și să cazi…”, spune Ritivoiu.

Pentru a se rezolva situația, din această săptămână, la Înmatriculări au fost deschise două noi ghișee.

”Am luat măsuri, au fost deschise două ghișee noi. Ar fi o soluție și să aducem oameni din ate județe. Anul trecut în vară a fost acțiunea procurorilor, s-a demarat urmărirea penală pentru nouă cadre de acolo. Dar, najoritate s-au întors la serviciu și lucrează în continuare. E o situație grea, dar care poate fi rezolvată. În alte județe durează câteva zile”, spune Ritivoiu.

Până la proba contrarie, cei vizați de anchetă sunt considerați nevinovați. Aceștia s-au întors la serviciu și lucrează pentru același job de dinainte. Din cauza numărului mare de dosare de rezolvat apare problema legată de durata mare de rezolvare. Din acest motiv, Ritivoiu cere înțelegere de la polițiști, să dea dovadă de clemență, să nu amendeze cei care depășesc durata celor 90 de zile pentru transcrierea proprietății, și să dea avertisment, nu amendă. În final, nu este vina omului, iar atât Prefectura, dar și Inspectoratul de Poliție sunt în aceiași casă, adică Minsterul de Interne.

Comentarii

comentarii