Acasă Actualitate Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, în mijlocul pompierilor care încă intervin la...

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, în mijlocul pompierilor care încă intervin la incendiul de la depozitul din Săcălaz

DISTRIBUIȚI

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, s-a aflat, din nou, vineri dimineața, în mijlocul pompierilor care încă intervin la incendiul de la depozitul din Săcălaz.

”La fața locului mai este prezent un echipaj ISU pentru stingerea ultimelor focare mocnite. Suprafața incendiată este de aproximativ 9.000 metri pătrați. Au fost folosite 27 de autospeciale.

Începând de astăzi de la prânz, după stingerea completă a focului, echipe de la ISU şi criminalişti de la IPJ vor demara cercetările (audieri, colectare de probe).

Primele informații indică lipsa autorizației de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii”, spune Ritivoiu.

Prefectul mai spune că a cerut exigență maximă organelor de control, care anchetează cauza incendiului.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.00 şi a fost lichitat puţin înainte de ora 00.00, joi seară.
 
Potrivit ISU Timiş, incendiul a izbucnit într-o hală în care erau depozitate aparate de jocuri electronice şi a existat riscul să se extindă la un alt compartiment al halei, unde erau depozitate azotat de amoniu lichid şi pesticide, însă acestea au fost îndepărtate de pompieri, pentru a nu exista pericolul unei explozii. 
 
Hala afectată face parte din fosta fabrică de ţigări care i-a aparţinut lui Zaher Iskandarani. Acesta a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei.
 
Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.

Comentarii

comentarii