Acasă Actualitate Mihai Şora, tulburat după protestul de sâmbătă, de la Timişoara

Mihai Şora, tulburat după protestul de sâmbătă, de la Timişoara

1261
DISTRIBUIȚI

Filosoful Mihai Şora a scris, duminică, pe Facebook, că la protestul de la Timişoara a fost tulburat de câteva lucruri, printre acestea fiind tinerii relaxaţi care umpleau terasele de pe Corso şi o mamă cu doi copii care urmează să plece din ţară pentru că nu vrea ca şcoala să-i ciuntească copiii.

”Câteva lucruri m-au tulburat aseară (într-un sens sau altul). Tinerii relaxaţi care umpleau terasele de pe Corso. Oamenii veniţi să protesteze în Piaţa Operei, – şi în ochii cărora puteai citi deopotrivă îngrijorarea şi perseverenţa. Unii dintre aceştia, călcând cu aceeaşi determinare, pe acelaşi caldarâm, ieşiseră şi în decembrie 1989. O mamă cu doi copii – Dragoş (8 ani) şi Adela (4-5 ani) – care mi-a mărturisit că vine la proteste de multă vreme, de când îşi purta fetiţa în braţe. Urmează să plece din ţară, la soţul plecat deja. Pentru că nu vrea ca şcoala să-i ciuntească şi copiii, după ce alte instituţii ale statului român i-au îngenuncheat familia. Mi-a promis că, acolo unde se va afla, pe meleaguri străine, va merge să voteze. O cheamă Oana”, a scris, duminică, pe Facebook, Mihai Şora.

Acesta a continuat lista cu lucrurile care l-au tulburat: ”profilul dârz al altei Oane la care ţin mult – Oana Pellea – pe afişul cu Gellu Naum: mi-a reamintit o vorbă mai veche ce spune că poeţii şi mijlocitorii lor, actorii, sunt anume făcuţi să stea în mijlocul oamenilor, la firul ierbii, pe stradă”.

”Porţile mari ale Operei care, după ce Piaţa se golise, s-au deschis dintr-odată, iar, din pântecul clădirii, au ieşit zeci de copii veseli şi năzdrăvani: fuseseră la spectacolul ’Sarea în bucate’. Încă nu ştim dacă ei vor fi sarea Pământului, dar, ieri, în chip cu totul neaşteptat, au luminat o piaţă întreagă”, a mai scris filosoful.

Filosoful Miha Şora a participat, sâmbătă seară, la un protest organizat în municipiul Timişoara faţă de modificările aduse legilor justiţiei, dar şi faţă de coaliţia PSD-ALDE. Filosoful şi-a exprimat susţinerea pentru Justiţie şi pentru Laura Kovesi. ”O justiţie care nu e independentă, nu e justiţie. Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă, şi de Justiţie lor le este frică”, a spus Şora.

Protestul de la Timişoara, la care au participat zeci de persoane, a început la ora 18.00, oamenii scandând lozinci împotriva coaliţiei de guvernare.

Protestatarii s-au prins de mâini, într-un lanţ uman, şi au înconjurat, astfel, platoul din faţa Palatului Culturii.

„Noi suntem cei care construim România! Din banii noştri obţinuti cu trudă, din banii trimişi în şară de milioane de români alungaţi, clanul Dragnea fură sistematic de ani de zile. Orice construcţie temeinică începe cu alungarea acestor tâlhari fără scrupule”, au transmis organizatorii.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii