Acasă Politica Mihai Stepanescu – președinte al consiliului județean, ori primar la Caransebeș sau...

Mihai Stepanescu – președinte al consiliului județean, ori primar la Caransebeș sau Timișoara?

537
DISTRIBUIȚI

mihai-stepanescu1Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, pare că n-ar mai vrea încă un mandat pentru fotoliul de edil șef al municipiului. Și cum un contracandidat puternic nu se prea prefigurează (deși ar cam fi timpul, dar forțele politice nu înțeleg niciodată că pentru a veni cu un candidat autentic trebuie să-l pregătești cu mult timp înainte), pare-se că actualului primar îi surâde o candidatură la președinția consiliului județean.

Informația aceasta nu e nouă, ea a mai fost vehiculată și înainte. Însă o notă de veridicitate există, pentru că e de notorietate faptul că primarul nu a fost niciodată bine văzut la ”județ” și nici invers. Mai mult, acum, Mihai Stepanescu are în spate un aparat de partid – PSD – iar dacă locul președintelui Ion Mocioalcă s-a dovedit de neclintit, ar putea funcționa și varianta cu această candidatură, la Consiliul județean. Mihai Stepanescu a și exprimat, mai mult sau mai puțin voalat, această posibilitate, spunând că ia în calcul mai multe posibilităţi, însă, prima pe care a exprimat-o ar fi aceea de a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. El a transmis, într-o conferință de presă: „Am promis reşiţenilor că voi face lucruri bune aici, pe banii lor, pe bani guvernamentali, pe bani europeni, atraşi, iar schimbarea cred că este mai mult decât evidentă în aceşti ultimi ani. Nu m-am gândit ce voi face, dacă voi continua peste doi ani, aici, la Reşiţa, în administraţia locală sau în altă parte, poate chiar la judeţ…”
Mihai Stepanescu a mai afirmat că nu exclude nici posibilitatea de a candida la Primăria Caransebeşului, deoarece cunoaşte foarte bine realităţile din acel municipiu şi pentru că mulţi prieteni îl îndeamnă să candieze la funcţia de primar al Caransebeşului. Această afirmație pare destul de hilară și ea vine, cu siguranță, pe fondul unor voci care spuneau, în urmă cu ceva timp, că Marcel Vela, primarul Caransebeșului, ar câștiga detașat dacă ar candida la Reșița. Așa cum notează publicația online ”Express de Banat” , Marcel Vela a spus, răspunzând provocării jurnaliștilor că, din câte a auzit, prietenii primarului Mihai Stepanescu îl vor chiar primar la Timişoara.
„În rest, această declaraţie cu visul Caransebeş mă onorează, aşa că, sincer, eu îl înţeleg”, a afirmat Marcel Vela, pentru publicația menționată.
Dincolo de aceste contre, dacă Mihai Stepanescu nu va mai candida la Reșița, ceea ce e puțin probabil, cu siguranță că cea mai veridică dintre posibilele candidaturi va fi cea la Consiliul județean. Mai rămâne, însă, să vrea și partidul acest lucru.

Comentarii

comentarii