Acasă Actualitate Mii de angajați din Sănătate din Timiș vor măriri salariale! Pichetări la...

Mii de angajați din Sănătate din Timiș vor măriri salariale! Pichetări la ministere! Greva, tot mai aproape

731
DISTRIBUIȚI

Liderii SANITAS ar putea declanșa greva. S-au întâlnit la București și au hotăîrât organizarea mai multor acțiuni de pichetare. Totul pentru a determina guvernanții să crească salariile personalului din spitale care nu va primi mai mulți bani din luna martie, ca medicii și asistenții. Aproximativ 2.000 de angajați din spitalele din Timiș, chimiști, biologi, tehnicieni de radiologie sau personalul administrativ și economic care lucrează în spitale nu vor primi aceleași măriri salariale, în timp ce, începând cu 1 martie, salariile de bază ale medicilor si asistenților medicali vor crește față de ianuarie 2018 cu 70% și chiar 172 la sută. 

La întâlnirea liderilor SANITAS s-a hotărât că vor avea loc patru acțiuni de pichetare, în 20, 22, 27 și 29 martie, la Ministerul de Finanțe, la Ministerul Sănătății, la Ministerul Muncii. Unii au cerut să se picheteze și sediul PSD, dar nu s-a luat o decizie în acest sens.

„Sunt categorii de personal care-și desfășoară activitatea, care sunt „în spatele paravanului” și care nu sunt la fațadă, dar a căror activitate este deosebit de importantă. Vorbim de chimiști, biologi, fizicieni sau tehnicieni de radiologie. Aceste categorii de personal muncesc pentru investigarea pacienților și aceștia nu beneficiază de nicio creștere de salarii. Este vorba și despre tot personalul tehnic, economic, administrativ, fără de care actul medical nu ar fi posibil, fie că aduc materiale, fie că comandă diferite aparate, piese, consumabile, au activitate economică, administrare, în general.  Toate aceste categorii de personal tehnic și administrativ nu sunt cuprinse în această creștere de salarii din luna martie, ceea ce a creat o falie puternică de nemulțumiri din partea acestor categorii”, a spus Livius Cărstea, liderul SANITAS Timiș.

Comentarii

comentarii