Acasă Actualitate Mii de elevi din Timișoara – în căutarea viitorului la Târgul Ofertelor...

Mii de elevi din Timișoara – în căutarea viitorului la Târgul Ofertelor Educaționale ale Liceelor 

DISTRIBUIȚI

Mii de elevi de la unitățile școlare din Timișoara și din localitățile periurbane, coordonați de profesori, au venit miercuri, 15 mai 2024, la Centrul Regional pentru Afaceri și Formare Tehnologică (CRAFT) pentru a-și căuta Liceul pe care îl vor urma, după absolvirea clasei a opta.

Manifestarea a fost deschisă de către inspector șef, Aura Danielescu, și de inspector șef adjunct, Cosmin Hogea. Ei au reamintit că elevii reprezintă viitorul orașului și al țării și de aceea au nevoie de o educație pe măsură.

Ei le-au urat succes în identificarea celor mai bune licee care să corespundă idealurilor lor de instruire.

Acelasi eveniment, Târgul Ofertelor Educaționale ale Liceelor Timișene,

a avut loc, în același timp, și la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj.

Târgul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, împreună cu Asociația Elevilor și Consiliul Elevilor Timiș.

Tot miercuri, participanții au avut ocazia să participe la o masă rotundă dedicată angajatorilor parteneri ai liceelor. Această sesiune a oferit un dialog între elevi, reprezentanții liceelor și angajatorii din comunitate pentru a identifica modalități de colaborare care să sprijine dezvoltarea profesională a tinerilor.

Pe tot parcursul evenimentului, participanții au avut oportunitatea de a se bucura de momente speciale susținute de elevi, care au demonstrat talentul și creativitatea lor în diverse domenii.

De asemenea, au fost disponibile ateliere interactive oferite de consilierii școlari, care au oferit informații practice despre orientarea în carieră și despre opțiunile educaționale disponibile.

 

Comentarii

comentarii