Acasă Stiri recomandate O mare de mii de oameni la mitingul USL din Piaţa Unirii

O mare de mii de oameni la mitingul USL din Piaţa Unirii

DISTRIBUIȚI

FOTO 1

FOTO 2

Piaţa Unirii din Timişoara a fost sâmbătă locul unde USL a organizat un miting de amploare în care cei prezenţi au cerut demisia guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu.

„Nu plecăm din ţară”, „Jos Băsescu”, „Libertate”, „La Timişoara nu e cod portocaliu”, „Stop abuzurilor portocalii” şi multe altele au fost cererile oamenilor scrise sau strigate în piaţă.

Viorel Coifan a fost cel care a luat primul cuvântul de pe scena din Piaţa Unirii,  rostind un discurs prin care a îndemnat lumea să-şi exprime votul pentru a schimba ceva. De altfel, Coifan a fost unul dintre preşedinţii de consiliu judeţean marcanţi din Timiş, în timpul căruia s-au realizat proiecte importante pentru Timişoara. Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a fost cel care a moderat evenimentul şi a fost cel care i-a asigurat pe protestatari că Parlamentul European e alături de ei. Doctorul în economie Nicolae Ţăran a fost cel care a prezentat date concrete referitoare la economia României şi perioada dezastruoasă prin care trece în timpul guvernării Boc. 

 „Dorim alegeri anticipate. Haideţi să arătăm ţării întregi că timişorenii ştiu ce înseamnă libertate şi vor o Românie demnă. Haideţi să fim cetăţenii liberi şi demni ai aceşti ţări. Vrem să avem o altă Românie, o Românie demnă”, le-a spus, în piaţă, celor prezenţi consilierul judeţean Viorel Coifan, vicepreşedinte PNL Timiş.

„29 de grupuri etnice diferite trăim împreună şi ne înţelegem în Timişoara. Grupul protestatarilor din Piaţa Operei salută opoziţia politică a României, speră ca acest ataşasament să fie obiectiv şi să nu ascundă nici o ipocrizie. Ştiţi la ce ne foloseşte libertatea de exprimare pe care am câştigat-o în ’89? Să ne şantajeze cu ea, să ne asculte telefoanele. Această putere nu ne merită. Jos Băsescu!”, le-a spus, în Piaţa Unirii din Timişoara, jurnalista Lia Lucia Epure manifestanţilor.

„Actuala conducere, inclusiv la nivel judeţean, aplică în acelaşi mod politica guvernului, cu domnul Ostaficiuc în frunte. Acest preşedinte de consiliu judeţean – Ostaficiuc – reprezintă chintesenţa modului de a guverna într-un mod care duce şi a dus la corupţie. Tace de două săptămâni, de când s-a primit o sentinţă judecătorească care spune că nu mai are voie să candideze şi că trebuie să părăsească această funcţie. Azi în Timişoara, mâine în toată ţara”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedinte PSD Timişoara, în faţa manifestanţilor.

„Timişoara nu te vrea, Băsescule! Asta-i România, ăsta-i poporul român care nu te mai vrea”, a declarat Virgil Popescu, reprezentantul sindicatelor timişorene.

„După şapte ani, românii s-au trezit şi strigăm toţi Jos Băsescu, guvernul, PDL şi coaliţia portocalie. E momentul ca la nivel local şi naţional USL să-şi aducă oamenii, profesioniştii. Sunt convins că avem posibilitatea să schimbăm tot ce înseamnă portocaliu în judeţul Timiş. Sunt convins că Tmişoara poate să dea exemplu. Sunt aici şi o parte dintre membrii simpli ai PDL care se dezic de ce se întâmplă. Jos Boc!”, a spus preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, în Piaţa Unirii, în faţa manifestanţilor.

„Sunt prezenţi alături de noi luptătorii, pensionarii, cei care au stat în Piaţa Operei şi au protestat. Astăzi, dumneavoastră aţi dat un exemplu pentru toată ţara. Iată, domnule preşedinte, că partidele din opoziţie s-au unit cu poporul. Nu-i ignora că nu ştii ce va urma! Jos Băsescu!”, le-a spus manifestanţilor Maria Grapini, preşedinte PC Timiş.

„Timişorenii şi-au dat seama că au fost păcăliţi. Mulţi timişoreni mă abordează pe stradă şi spun că regretă că i-au votat. Anul 2012 trebuie să fie anul schimbării, de la preşedintele ţării, guvern, până la consilii judeţene şi primării de orice unităţi administrativ-teritoriale. Noi, cei de faţă, cei de acasă, vom face aceste schimbări. Putem merge la toate nivelurile. Noi venim cu o alternativă în care vrem ca în posturile importante din ţară să fie puşi oameni competenţi. Oameni care să facă din România o ţară performantă. E timpul să facem o altfel de Românie. Haideţi să ţinem aproape cu toţii până la capăt”, a declarat preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

{vsig}galerie/miting usl{/vsig}

{vsig}galerie/miting usl 2{/vsig}

Comentarii

comentarii