Acasă Sănătate Mii de pacienți operați gratis, la Spitalul Județean Timișoara, printr-un proiect transfrontalier...

Mii de pacienți operați gratis, la Spitalul Județean Timișoara, printr-un proiect transfrontalier România – Serbia

2509
DISTRIBUIȚI

Luni 15 aprilie, la Oncogen Timișoara, a avut loc conferința de încheiere a proiectului Perfecționarea serviciilor de chirurgie abdominală în regiunea transfrontalieră România – Serbia.

Activitățile au fost derulate de UMF Timișoara, prin Clinica Chirurgie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență, în parteneriat cu Spitalul General Sf. Luka din Smederevo Serbia.

“Felicit colectivul Clinicii II de Chirurgie condus de prof. dr. Lazăr Fulger. Consecința acțiunilor este creșterea eficienței actului medical la Spitalul Județean Timișoara. Acesta este și scopul principal al unității noastre medicale – să facem tot ce putem pentru ca din punct de vedere material și uman să ridicăm standardele de calitate”, a spus prod. univ. dr. Marius Craina.

„Proiectul a contribuit semnificativ la modernizarea serviciilor de diagnostic și de chirurgie abdominală la nivelul întregii regiuni transfrontaliere România-Serbia. Prin acest program cele două instituții partenere au beneficiat de un buget de 1,149.246,17 euro din care sprijinul nerambursabil de la UE s-a ridicat la 976.859,25 euro”, a explicat conf. univ. dr. Flore Varcuș, manager de proiect.

Pe parcursul celor 2 ani de implementare, printre alte multe activități, UMFT a derulat campanii intense de conștientizare a populației cu privire la incidența, cauzele și consecințele afecțiunilor abdominale, dar și despre posibilitatea de a beneficia de servicii gratuite de diagnostic și tratament. De asemenea, au fost operați gratis câteva mii de pacienți.

Comentarii

comentarii