Acasă Actualitate Mii de pești găsiți morți într-o baltă din Timiș

Mii de pești găsiți morți într-o baltă din Timiș

730
DISTRIBUIȚI

Mii de pești au murit în balta de la Pișchia din Timiș. Conform reprezentanților Gărzii de Mediu Timiș, peștii, în cantitate de 500 de kilograme, ar fi murit după ce apa a fost golită pentru a separa peștii mari de cei mici.

Toată pierderea a fost anunțată la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când au fost descoperiți peștii morți. Comisarii Gărzii de Mediu au fost prezenți pe teren duminica trecută și au constatat pești morți fără oxigen. În scurt timp peștii au fost eliminați, iar balta curățată.

“Apa a scăzut, nu a plouat de două luni, ca să poată să se acumuleze apa în baraj, iar cel care are în concesiune balta se va ocupa să repopuleze cu pești locul respectiv. Este vorba despre un lac de acumulare al nostru, pentru atenuarea viiturilor. A fost golit pestele, dar de două luni nu a plouat deloc. A fost golit peste din motivul lipsei de oxigen. Concesionarul a golit balta acum aproximativ trei luni, să poată să recolteze peștele. Între timp a apărut seceta, nu a venit apa, s-a ajuns la lipsa de oxigen cu apă foarte puțină care a dus la mortalitatea peștilor. Avem probleme pe toate râurile din zonă, care sunt în scădere”, a spus Titu Bojin, directorul Apelor Române Banat.

Comentarii

comentarii