Acasă Eveniment Mii de timişoreni au asistat la Slujba de Înviere de la Catedrala...

Mii de timişoreni au asistat la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană

DISTRIBUIȚI

pastele catedrala timisoara

Mii de timişoreni (credincioşi sau nu) au fost prezenţi, în noaptea de sâmbătă, 4 mai, la Slujba de Înviere de la ora 24.00, la Catedrala Mitropolitană, din centrul Timişoarei, pentru a lua Lumina Sfântă. Cu mult înainte de miezul nopţii nu mai aveai unde să arunci un ac, pe aleile din jurul catedralei, iar pe măsură ce timpul trecea oamenii veneau grupuri-grupuri să asiste la slujba religioasă ce a amintit de cel mai important eveniment al creştinătăţii: Învierea lui Iisus Hristos, în urmă cu mai mult de 2.000 de ani.

Din păcate, aşa cum se întâmplă în fiecare an, evenimentul a fost pângărit şi anul acesta de manifestările unor tineri care au venit la Slujba de Înviere ca la chef. E drept că au fost ieşiri sporadice ale indivizilor certaţi cu bunul simţ, pentru care credinţa şi religia nu înseamnă nimic. A fost un grup unde în loc de lumănări aprinse în mână aveau doze de bere şi vorbeau mult prea tare, dar prezenţa poliţiştilor în apropiere şi reacţia unor cetăţeni de bun-simţ i-au liniştit.

„Dacă cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii stă sub semnul bucuriei, în cuvântul pe care vi-l adresez acum tocmai despre bucurie ca „roadă a Duhului Sfânt” (Galateni 5,22) doresc să vă vorbesc. Această dorinţă a mea ca părinte al vostru duhovnicesc se explică prin aceea că bucuria ce o trăim împreună, fiind cerească şi duhovnicească, se revarsă peste noi ca razele binefăcătoare ale soarelui, aşa încât cu toţii simţim că vine de la Dumnezeu, prin Iisus Hristos cel înviat din morţi şi prin Duhul Sfânt, Domnul de viaţă făcătorul… Vă împărtăşesc acest cuvânt de învăţătură pentru că de peste cincizeci de ani sărbătorim împreună cu bucurie şi creştinească rânduială Sfintele Paşti, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile ce le revarsă din belşug asupra noastră. Din păcate, cu toţii constatăm că, în ultima vreme, pe fondul crizei morale şi financiare, bucuriile noastre fireşti, omeneşti, zilnice s-au împuţinat. Tot mai mulţi credincioşi sunt copleşiţi de grijile vieţii, de lipsuri, nevoi şi sărăcie, mulţi părinţi duc dorul copiilor plecaţi în străinătate, iar copiii rămaşi în ţară, doar cu bunicii ori alte rudenii, resimt lipsa educaţiei şi a dragostei părinteşti”, este o parte din mesajul ÎPSS Nicolae, mitropolitul Banatului, din Pastorala 2013.

Comentarii

comentarii