Acasă Actualitate Milioane de găini ouătoare continuă să fie torturate în cuşti cât o...

Milioane de găini ouătoare continuă să fie torturate în cuşti cât o coală de hârtie A4

461
DISTRIBUIȚI

Potrivit celui mai recent raport al Uniunii Europene, 47 de milioane de găini ouătoare suferă în continuare din cauza condiţiilor de tortură în mari ferme din 14 state, printre care şi România, a informat VIER PFOTEN. Potrivit celor mai recente date oficiale ale Comisiei Europene, fermele din România încă mai ţineau, la sfârşitul anului 2011, peste 600.000 de găini ouătoare în cuşti neîmbunătăţite.

„Dacă este atât de uşor să fie ascunsă realitatea, ne întrebăm care este de fapt numărul real al găinilor care trăiesc în cuşti neîmbunătăţite, atât în România, cât şi în Europa. Situaţia pare să fie ieşit de sub control. Vom continua să sprijinim autorităţile cu informaţii privitoare la fermele cu probleme. Dacă autorităţile nu vor să acţioneze rapid împotriva acestora, atunci vom transmite dovezile la Comisia Europeană pentru a susţine procedura de infringement. Asteptam de la CE să înceapă propriile controale mai rapid, pentru a grăbi procesul de implementare a Directivei CE”, a declarat Helmut Dungler, preşedinte VIER PFOTEN Internaţional.

Cuştile convenţionale sau neîmbunătăţite au fost scoase în afara legii de la 1 ianuarie 2012, deoarece nu asigură găinilor ouătoare condiţii minime de bunăstare. Spaţiul foarte mic (doar 550 cm², cât o coala A4), lipsa luminii naturale sau a oricăror îmbunătăţiri conduce în foarte multe cazuri la îmbolnăvirea, rănirea şi chiar la moartea păsărilor. Sunt permise doar cuştile îmbunătăţite, care oferă un spaţiu de cel puţin 750 cm² pentru fiecare găină. VIER PFOTEN consideră însă că nici aceste sisteme nu pot oferi condiţii de bunăstare găinilor ouătoare.

Comentarii

comentarii