Acasă Actualitate Minciunile primarului Fritz. Reducerea consumului de carburant de la STPT s-a făcut...

Minciunile primarului Fritz. Reducerea consumului de carburant de la STPT s-a făcut prin reducerea numărului de autobuze

DISTRIBUIȚI

Aflat în plină campanie electorală, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, le-a transmis cetățenilor că Societatea de Transport Public Timișoara a reușit să scadă consumul de carburant al vehiculelor din dotare cu zece la sută, după ce primăria ar fi montat sisteme de monitorizare de tip GPS, care ar măsura și volumul combustibilului din rezervoare.

”De când a început anul, am redus consumul de carburant la STPT cu 56.500 litri față de anul trecut”, a declarat Fritz.

Datele oficiale ale STPT spun însă cu totul altceva. În realitate primarul nu a redus consumul de combustibil ci a redus numărul de mijloace te transport în comun aflate în circulație. Reducere ce îi afectează direct pe călători, prin creșterea timpului de așteptare în stații și prin frecvența redusă pe trasee.

Astfel, dacă în 2021 în Timișoara circulau 89 de autobuze, acum, în 2023 mai circulă doar 76. Cu 13 mai puține. Scădere simțită direct de timișoreni, care se plâng tot mai des de faptul că așteaptă minute în șir în stații.

Scăderea numărului total de mijloace de transport este mai dramatică, de la 166 în 2021, la 146 în prezent. Mai trebuie precizat faptul că numărul maxim de mijloace de transport aflate în circulație a fost atins în 2021, în mandatul de director al lui Nicu Bitea, care a reușit o creștere spectaculoasă, de la 115 în 2018, la 151 în 2020, respectiv 166 în 2021. Au urmat apoi schimbările de directori impuse de Fritz, și degringolada totală de la STPT.

Mistificările, sau mai bine zis, minciunile primarului Fritz, continuă. Cantitatea de  56.500 litri de combustibil, economisiți față de anul trecut, sunt doar o picătură din consumul lunar de aproximativ 350.000 de litri ai STPT. Iar renumitele sisteme GPS cu care se laudă primarul că a redus furturile de combustibil au fost montate abia acum două luni și sunt încă ”în probe”.

Comentarii

comentarii