Acasă Actualitate Ministerul Sănătății – 15 milioane lei pentru noul corp al Spitalului de...

Ministerul Sănătății – 15 milioane lei pentru noul corp al Spitalului de Copii Timișoara. Primăria alocă 7 milioane lei. Termen de finalizare – decembrie 2019

424
DISTRIBUIȚI

Cu 22 de milioane de lei, noul corp al spitalului de copii din Timișoara va fi gata în decembrie 2019. Aceasta este estimarea primarului Nicolae Robu după ce a verificat stadiul lucrărilor. La spitalul de copii a venit, miercuri seara, și ministrul Sănătății Sorina Pintea. Ministrul s-a înțeles cu primarul ca guvernul să aloce în acest an 15 milioane de lei pentru finalizarea construcției, iar Primăria Timișoara șapte milioane de lei, deși Robu a cerut ca ministerul să aloce 20 milioane de lei. Cei doi au căzut de acord ca ministerul să aloce 15 milioane, iar primăria șapte, în acest an, iar după aceea reprezentanții Ministerului Sănătății să se ocupe de dotarea noului corp de clădire.

„Eu îmi doresc să terminăm acest spital cât de repede, de aceea anul trecut am făcut primul pas, tocmai pentru a putea ajuta municipalitatea. Dar acum e nevoie de ceva mai mult. Este vorba să ne pregătim pentru procesul de dotare, pentru că lucrările se vor termina și vom sta 4 – 10 ani pentru că n-avem dotare. Ministerul Sănătății va aloca 15 milioane de lei”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Timișoara.

Primarul Timișaorei Nicolae Robu a spus că până în decembrie 2019 va fi gata noul corp de clădire al spitalului de copii.

„Am văzut, lucrările sunt avansate. Avem acum o licitație care nu permite efectuarea unor lucrări de finisaj, până după ce se finalizează acea licitație și se face achiziția de rigoare. Pentru că au lipsit din proiectul inițial niște lucruri moderne, în ceea ce privește partea tehnică și noi am zis că este păcat să nu facem un spital la cele mai înalte cote și preferăm o anumită întârziere, decât să fușărim, decât să iasă ce iese. Drept urmare, nu mă angajez la un termen mai scurt, dar hai să zicem, până la jumătatea lui decembrie 2019 va fi gata totul”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

 

Comentarii

comentarii