Acasă Actualitate Ministerul Sănătăţii a șters crucile de pe Catedrala din Timişoara

Ministerul Sănătăţii a șters crucile de pe Catedrala din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Pentru a câta oară şi până când, simbolul cel mai de preţ al spiritului liber al Timişoarei trebuie să fie umilit, ciuntit? Până unde este lăsat satan să mai urce pe sfânta noastră Catedrală? Să ciunteşti sfântului lăcaş de rugăciune crucile, sub diferite forme de manipulare? Este o blasfemie lăsată să prindă contururi tot mai îndrăzneţe. Cu faţa spre Catedrală au stat sutele de mii de timişoreni în Decembrie 1989, în genunchi, spunând Tatăl nostru, pentru a scăpa de gloanţele ucigaşului regim securisto-comunist, cerând libertatea.

După prea puţini ani de poziţie a cârtiţei ascunse în întuneric, “rămăşiţele” acelora au uitat ce a însemnat Timişoara, Decembrie 1989, martirii ei, cenuşa lor batjocorită, crucea din sufletul fiecărui timişorean creştin. AU început să iasă la iveală, tot mai vocali şi dornici de a se impune ca noi lideri. În schimb, este folosită imaginea Timişoarei în tot felul de campanii electorale sau neelectorale.

Catedrala Timişoarei a apărut de mai multe ori stilizată grafic sau reprezentată ca “artă modernă”, fără cruci. Timişorenii adevăraţi au ripostat.

Acum vine Ministerul Sănătăţii să facă o campanie pro-vaccinare împotriva COVID, prezentând imaginea Catedralei Mitropolitane din Timişoara, din nou, fără cruci. În locul crucilor este câte o linie verticală. Ce pot însemna aceste beţe cocoţate pe vârfurile Catedralei? Cum este posibil ca clericii care, tocmai ei, ar trebui să ia cei dintâi atitudine împotriva a ceea ce blasfemiază simbolul credinţei şi să (se) (auto)sesizeze, să tacă? În faţa cui dau sfinţiile lor ascultare?

Oare cei din Ministerul Sănătăţii chiar nu au niciun român creştin care să remarcat această mutilare grafică a imaginii Catedralei din Timişoara?

Ne-aţi închis bisericile de Paşti, ne-aţi lăsat cu sufletele plânse în faţa porţilor închise, păzite de jandarmi, precum Mormântul lui Iisus era păzit de soldaţii atei ca nu cumva să dispară Cel Care ne-a dat lumina!

Săraci martiri ai Timişoarei! Aţi luptat degeaba?

Săraci timişoreni, cine să vă mai apere simbolurile pentru care aţi plătit cu sângele vostru libertatea pe care astăzi se cocoaţă cu obrăznicie “sânge din sângele” celor care v-au făcut martiri!

UPDATE: Arhiepiscopia Timișoarei, revoltată că Ministerul Sănătății prezintă Catedrala Mitropolitană fără cruce în campania pro-vaccinare

Arhiepiscopia Timișoarei – Mitropolia Banatului – își exprimă surprinderea și regretul față de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătății pe pagina sa oficială de facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timișoara, fără crucile de pe turle.

”De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle, ca simbol al biruinței asupra răului și nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate.

Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcașul mitropolitan al Timișoarei apare în postarea Ministerului Sănătății fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituție a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă și corectă a Catedralei mitropolitane din Timișoara, monument istoric și de arhitectură bisericească, apreciat la nivel național și internațional”, se arată în comunicatul Mitropoliei Banatului, joi 11 martie 2021.

UPDATE: Fără să răspundă valului de acuzații apărut în mediul virtual, Ministerul Sănătății a schimbat poza în care Catedrala Mitropolitană din Timișoara era ilustrata fără crucile de pe turle.

Comentarii

comentarii