Acasă Actualitate Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru Institutul Oncologic Timişoara

Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru Institutul Oncologic Timişoara

DISTRIBUIȚI

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a informat, joi, 9 februarie, că au început discuţiile despre ridicarea Institutului Oncologic Timişoara. Primii bani pentru studiul proiectului au venit de la Ministerul Sănătăţii.

Directorul DSP Timiş, prof. univ. dr Horia Vermeşan, a avut primele întâlniri şi discuţii cu echipa de medici specialişti formată din conf. dr. Negru Şerban, conf. dr. Octavian Mazilu, dr. Smaranda Arghirescu, dr. Sorin Dema şi dr. Ştefan Curăscu, pentru a elabora tema de proiectare a Institutului Oncologic Timişoara.

Ministerul Sănătății a alocat suma de un million de lei, cu destinaţia „Studiu de prefezabilitate, fezabilitate şi alte studii “, aşa încât, acum, se pun la punct variantele cele mai potrivite pentru ca institutul să prindă contur cât mai repede. Banii repartizaţi de către Ministerul Sănătății, în bugetul anului 2012, în acest proiect, reprezintă aceeaşi sumă alocată în anul 2011, tot pentru studiile necesare demarării construcţiei, urmând ca, pe măsură ce institutul prinde contur, Ministerul Sănătății să mai aloce fondurile necesare.

În paralel cu discuţiile purtate în cadrul echipei implicate în derularea proiectului, au loc consultări şi cu staff-ul institutelor de profil din Iaşi şi Cluj, în idea conturării unui proiect cât mai complet şi com plex, aşa încât Institutul de Oncologie din Timişoara să corespundă întregului set de nevoi şi standarde.

Comentarii

comentarii