Acasă Actualitate Ministerul Sănătăţii va sprijini gratuit judeţele Caraş-Severin şi Arad pentru construirea de...

Ministerul Sănătăţii va sprijini gratuit judeţele Caraş-Severin şi Arad pentru construirea de noi spitale

347
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţia autorităţilor locale din 19 judeţe documente în valoare de 40.000.000 lei, necesare pentru demararea construcţiei unui spital judeţean. Miercuri, 11 mai, Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, a cerut autorităţilor locale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa -Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Serverin, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Neamţ, Sibiu şi Suceava să analizeze propunerea de a beneficia, gratuit, de o serie de documente, în eventualitatea în care au ca obiectiv demararea construcţiei de unităţi sanitare publice în aria administrativ-teritorială pe care o conduc.

“Vrem să spijinim autorităţile locale care doresc să se implice în sistemul sanitar. Este păcat să pierdem materialele pe care le-am realizat în perioada în care ministerul avea ca obiectiv construirea de spitale judeţene de urgenţă. Autorităţile locale pot valorifica documentele dacă doresc să construiască unităţi sanitare prin proiecte de parteneriat public-privat sau din fonduri disponibile la nivelul autorităţilor. Vom pune la dispoziţie gratuit documentele de care au nevoie”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Astfel, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia autorităţilor locale studii de prefezabilitate ale spitalelor judeţene de urgenţă; studii de fezabilitate; ghid cu directive arhitecturale şi inginereşti necesare construirii unui spital judeţean de urgenţă; Proiect Tehnic Master pentru Proiect Tehnic Spital Judeţean de Urgenţă; Avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice şi Locuinţe şi Aviz Inspectorat de Stat în Construcţii.

Comentarii

comentarii